SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv'de Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seitablayev’in yönettiği “Efsane” oyunu tanıtıldı

Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seitablayev’in yönettiği “Efsane” oyununun gala öncesi gösterimi, Ukrayna Milli Müzik Akademisinde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv'de Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seitablayev’in yönettiği “Efsane” oyunu tanıtıldı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki Ukrayna Milli Müzik Akademisinde 2 Mayıs 2024 tarihinde, Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seitablayev’in yönettiği “Efsane” adlı oyununun gala öncesi gösterimi gerçekleştirildi.

Ukrayna Milli Müzik Akademisi (Kıyiv Konservatuvarı) ile Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezinin iş birliğiyle sahnelenen oyun, üç Kırım Tatar halk masalına dayanarak oluşturuldu.

Kırım Tatarlarının ava vatanı Kırım’ı yansıtan oyunda ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkiler, arkadaşlar arasındaki ilişkileri, aşk ve ihanet konusu ele alınıyor.

Oyun müzikleri, Ukrayna'nın Onurlu Sanatçısı ünvanına sahip, Kırım Tatar besteci ve müzisyen Usein Bekirov tarafından bestelendi. 

Ön gösterimden sonra konuşan Ukrayna Milli Müzik Akademisi rektörü Maksım Tımoşenko, bu tür sanat projelerinin Ukrayna ve Kırım Tatar halkı arasındaki kültürlerarası bağların derinleşmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

“Efsane” oyununun galasının, Kırım Tatar Soykırımı ve Sürgününün 80. yıldönümün kaydedildiği 18 Mayıs’ta yapılacağı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.