SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv'de yaşayan Kırım Tatarları bayramlaştı

Kıyiv'deki Kırım Tatarları, Ramazan Bayramı münasebetiyle Kırım Müslümanları Dini İdaresi Camisi'nde bir araya gelerek bayram namazını eda etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv'de yaşayan Kırım Tatarları bayramlaştı

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de yaşayan Kırım Tatarları, 10 Nisan 2024 tarihinde Ramazan Bayramı dolayısıyla Kırım Müslümanları Dini İdaresi Camisi’nde bir araya geldi.

Bayram namazına; Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov ve KTMM üyeleri başta olmak birçok kişi katıldı.

Bayram namazını kıldıran Ayder Rüstemov, Müslümanların bayramını kutladı ve bunun Ukrayna'da sıkıyönetim sırasındaki üçüncü Ramazan Bayramı olduğuna dikkat çekti.

Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, “Bugün büyük bayram günü, Ramazan Bayramınız hepinize hayırlı olsun. Savaşa, işgale rağmen bugün sevinç günü. Birbirimize mutluluk diliyoruz, örf adetlerimizi koruyoruz. Allah tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul etsin.” dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ise, “İnsanlarımız ibadetleri yerine getirerek bu hayatı İslam şartlarına göre yaşamaya çalışıyorlar. Sağ olsunlar. Bu bir imtihandır. Hepimiz şu an vatanımız Kırım’ın en kısa sürede Rus işgalinden kurtarılması ve tüm halkımızın yine ana topraklarımızda toplanması için çalışıyoruz. Tüm soydaşlarımızın bir araya gelmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayram namazının kılınması ve bayramlaşılması sonrasında gelen misafirlere yemekler ikram edildi. Çocuklara ise bayram hediyeleri dağıtıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.