SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM üyeleri ve Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği heyeti, Kırım Tatarlarının durumunu görüştü

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ve heyeti, bugün Kıyiv'de Kırım Tatar Milli Meclisine çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM heyetinin yer aldığı toplantıda; Kırım'daki Kırım Tatarlarının durumu, savaş mağduru Ukrayna vatandaşlarına yardım başta olmak üzere pek çok ortak konu başlığı görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM üyeleri ve Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği heyeti, Kırım Tatarlarının durumunu görüştü

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve KTMM üyeleri, bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'deki Kırım Tatar Milli Meclisi ofisinde Türkiye'nin Kıyıv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ve heyeti ile toplantı yaptı.

Toplantıda; Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, büyükelçilik çalışanları Levent Uğurlu ve Sevilay Yıldırım, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı, KTMM üyesi Eskender Bariyev ve KTMM üyesi Rıza Şevkiyev yer aldı. 

KIRIM'DAKİ KIRIM TATAR HALKININ DURUMU, SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNA VATANDAŞLARI VE TÜRKİYE-UKRAYNA İLİŞKİLERİ ELE ALINDI

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"24 Ocak 2024 tarihinde, Kırım Tatar Milli Meclisinde yapılan toplantıda, Rusya'nın işgal ettiği Kırım'daki Kırım Tatar halkının durumu, yarımadanın Rus işgalcilerden kurtarılmasının ardından yeniden entegrasyonu ile ilgili konular görüşüldü. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve üyeleri, Türk diplomatlara devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı koşullarında 2024 yılındaki faaliyetleri anlattı. Türk bilim adamları ve bu alanda uzmanlaşmış kurumlarla işbirliği konusunu tartıştı. Kırım Tatar dilinin geliştirilmesi ve gençlerin Türk üniversitelerinde eğitiminin sağlanması, Türkiye ve Ukrayna şehirleri arasında kardeşlik bağlantılarının kurulması gibi hususları görüştü. Toplantıda, Türkiye topraklarına tahliye edilen ve geçici olarak uluslararası koruma altında bulunan (savaş mağduru) Ukrayna vatandaşlarına yardım sağlanmasına ilişkin bir dizi pratik konu da görüşüldü. Toplantı sonunda taraflar, ikili görüşmelere düzenli olarak devam etmeye hazır olduklarını teyit etti" 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.