SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus propagandacı için “özür” videosunu kaydetmeyi reddeden Kırım Tatarına hapis cezası

Rus işgali altındaki Kırım’daki Kremlin kontrolündeki sözde mahkeme Kırım Tatarı Dilaver Salimov’u 1 yıl hapis cezasına mahkûm etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus propagandacı için “özür” videosunu kaydetmeyi reddeden Kırım Tatarına hapis cezası

Rus işgali altındaki Kırım’daki Kremlin kontrolündeki sözde İslam Terek (Kirovskiy) Bölge Mahkemesi, Rus propagandacı, hain Aleksandr Talipov’un yönettiği sosyal medya sayfası için özür videosu kaydetmeyi reddeden Kırım Tatarı Dilaver Salimov’u 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kırım Tatarı Dilaver  Salimov, 11 Ağustos 2023 tarihinde işgalci Rus ordusunun sembolü olan “Z” şapka takan petrol deposu çalışanına hakaret ederek şapkasını çıkarmasını istedi. Söz konusu olayın görüntüleri bir süre sonra Rus yanlısı blog yazarı, hain Aleksandr Talipov’a ait olan “Krımskiy Smerş” adlı sosyal medya sayfasında paylaşıldı. Ardından Kırım Tatarı hakkında idari dava açıldı ve  sözde mahkeme Salimov hakkında 14 gün idari tutuklama kararı aldı.

Öte yandan Salimov, Rus işgal güçlerinin birkaç kez kendinden özür dilemesini ve özrün videosunun hain Aleksandr Talipov’a ait olan “Krımskiy Smerş” adlı sayfada yayınlanmasını istediğini bildirdi. Kırım Tatarı bu teklifi reddettikten sonra işgalciler Salimov hakkında Rusya Ceza Kanunu'nun 119. maddesinin 1. fıkrası (Cinayet tehdidi) uyarında ceza davası açtı.

İlgili dava çerçevesinde, Kremlin kontrolündeki İslam Terek (Kirovskiy) Bölge Mahkemesi, 10 Nisan 2024 tarihinde, Kırım Tatarı Dilaver Salimov’u 1 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkemenin kapalı şekilde gerçekleştiği ve yargıcın 60 dakika içinde karara vardığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.