SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarı Kurdele direnişi Kırım’dan yeni fotoğraflar paylaştı

"Sarı Kurdele" direniş hareketi aktivistleri, işgal altındaki Kırım'da direnişin sembolü olan sarı kurdeleli yeni fotoğraflar ve posterler yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sarı Kurdele direnişi Kırım’dan yeni fotoğraflar paylaştı

Kırım başta olmak üzere Rus işgali altındaki Ukrayna bölgelerinde faaliyet gösteren "Sarı Kurdele" toplumsal direniş hareketinin aktivistleri, direnişin sembolü olan sarı kurdeleli yeni fotoğraflar ve posterler paylaştı.

"KIRIM KESİNLİKLE İŞGALCİLERDEN ARINACAKTIR"

Sarı Kurdele aktivistleri, 30 Mart 2024 tarihinde sosyal medya hesabından "Simferopol, Yalta, Yevpatoria Ukrayna'dır! Sarı Kurdele hareketinin aktivistleri Ruslara Kırım'ın Ukrayna olduğunu hatırlatmaktan vazgeçmiyor! Direniş devam ediyor! Kırım kesinlikle işgalcilerden arınacaktır. İşgalin sona ermesini bekliyoruz, Silahlı Kuvvetleri bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

SARI KURDELE AKTİVİSTLERİ KIRIM’DA UKRAYNA BAYRAĞI AÇMIŞTI 

Sarı Kurdele aktivistleri, daha önce de Rusya’nın işgal ettiği Kırım’ın Boyko Dağı’nda Ukrayna bayrağı açmıştı. Sarı Kurdele aktivistleri sosyal medya sayfasından, “Kırım'da Ukrayna bayrağını kaldırdık! Bu eylemle Kırım'ın Ukrayna toprağı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bugün Ukrayna Bayrağı, Kırım'ın tepesinde dalgalanıyor ve yakında onu Yarımada'nın tüm idari binalarında göreceğiz. Çünkü Kırım Ukrayna'dır" açıklamasında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.