SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da Ukraynalıların Şedrık Bayramı kutlandı

Ankara Ukrayna Derneğinin düzenlediği iki gün sürecek Şedrık Bayramı kutlamaları bugün başladı. Başkent Ankara'daki programın ilk günü, renkli etkinliklere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara'da Ukraynalıların Şedrık Bayramı kutlandı

Ukrayna Ankara Derneği, Kış Festivali kapsamında Şedrık Bayramı için Ankara'daki 365 AVM'de etkinlik düzenledi. Saat 10.00-22.00 arası çeşitli etkinliklerin yer aldığı program kermesle başladı.

Ukrayna Derneği vasıtasıyla Ukrayna ordusuna, anne ve babasını kaybetmiş çocuklara bağışlanmak üzere açılan kermeste hediyelik eşyalar satışa konuldu. Ukrayna'nın geleneksel motiflere sahip Vışıvanka işlemeli gömlekler ise kermeste büyük ilgi gördü.

Programın ilk kısmını Ukraynalı ressamların eserlerinin yer aldığı sergi izledi. Kermesi gezen katılımcılar keyifli bir programa eşlik etti.

"TÜRK VE UKRAİN KÜLTÜRÜ BİRBİRİNE BENZİYOR"

Etkinliğe, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, eşi Katerına Bodnar ve çocukları ile Kırım Tatar diasporasından pek çok isim katıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinliğin açılış konuşmasını Büyükelçi Bodnar yaptı. Bodnar, "Burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

Açılış konuşmasını Türkçe ifadelerle başlatan Bodnar, Kırım Tatar diasporasına, Ukrayna Derneğine ve 365 AVM'ye teşekkür etti. Bodnar, "Türk ve Ukrain kültüründe farklılıklar olsa da aslında birçok ortak noktamız bulunuyor. Geleneksel bayramları kutlama şeklimiz, nakışlar, müzikler bize gösteriyor ki Ukrain ve Türk halkı olarak çok benzeriz" dedi.

"SICAK KALPLERİNİZ UKRAYNA'DA HİSSEDİLİYOR"

Ukrayna'daki işgalci Rus saldırılarına dikkat çeken Bodnar, "Maalesef Ukrayna'daki halk bu günü elektriksiz, soğukta ve karanlıkta kutluyor. Ama hepsinin galibiyete olan inancı tam. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve sizin gösterdiğiniz destek, Ukrayna'nın zaferinden bir yapı taşı olacaktır. İyi niyetleriniz, güzel dilekleriniz ve sıcak kalpleriniz Ukrayna'da da hissediliyor" dedi. Bodnar konuşmasının sonunda Ukrayna'nın savaşı kazanacağına olan inancını tekrar vurguladı.

"UKRAYNA OMUZ OMUZA"

Ardından etkinliğe ev sahipliği yapan Ankara Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkemiz için bu denli zorlu günlerde herhangi bir şey kutlamak biz Ukraynalılar için bu denli zor ama her şeye rağmen ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek istiyoruz, böyle güzel etkinlikler düzenliyoruz. Böyle zor zamanlarda birlikte olmak önemlidir ve ben sizinle birlik olduğumuz için teşekkür ediyorum. Bugün dostlarımıza burada Ukrayna kültürünün en kadar zengin ve çeşitli olduğunu göstereceğiz. Çünkü Ukrayna birçok halktan oluşmaktadır. Burada Kırım Tatar yerli halkın kültürünü de tanıyacaksınız. Ne kadar çok halktan olursak olalım galibiyet ve zafer için omuz omuza veriyoruz"

RENKLİ DANSLAR SAHNELENDİ

Açılış konuşmalarının ardından 14.00'te başlayan etkinliğin ikinci kısmında konser ve danslar sahnelendi. Birbirinden renkli danslar ve şarkılar izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Ukrayna Çiçekleri Dans Ekibi, Kırım Derneği Genel Merkezinin halkoyunları ve müzik topluluğu Cıyın Ansambli, Ukrayna Müziği Korosu, Victorya Öztürk, Sevda Mamedova, Svitilo düeti, Anna Kobina ve Elmas Kırımlı sahnede yerini aldı. 

Ayrıca programda Ukrayna ordusuna bağışlamak üzere sürpriz açık artırma yapıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.