SON DAKİKA
Hava Durumu

Hırvatistan'da Bosna Hersek Kültür Günleri kutlamaları yapıldı

Hırvatistan'da "15. Bosna Hersek Kültür Günleri" kutlama töreni gerçekleştirildi. TİKA'nın desteğiyle icra edilen program, Bosna Hersek Devlet Günü'nün 80. yıl dönümü ve Zagreb Boşnak Azınlık Konseyinin 20. kuruluş yılı kapsamında düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hırvatistan'da Bosna Hersek Kültür Günleri kutlamaları yapıldı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb şehrinde "15. Bosna Hersek Kültür Günleri" kutlandı. Tören, geniş bir katılıma sahne oldu. Etkinlik, Bosna Hersek'te 25 Kasım 1943'te gerçekleştirilen Ulusal Kurtuluş Anti-Faşist Konseyinin (ZAVNOBİH) ilk oturumundan beri kutlanan Devlet Günü'nün 80. yılı ve Zagreb Boşnak Azınlık Konseyinin (VBNMGZ) 20. kuruluş yılı çerçevesinde gerçekleştirildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Zagreb Boşnak Azınlık Konseyince düzenlenen etkinliğe; Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Bosna Hersek'in Zagreb Büyükelçisi Elma Kovacevic Bajtal, Aliya İzetbegoviç Vakfı Başkanı Faris Nanic, VBNMGZ Başkanı Armin Hodzic ve Zagreb şehrinde yaşayan çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Büyükelçi Yavuz Selim Kıran ise konuşmasında, Türkiye'nin ve TİKA'nın Hırvatistan'da önemli projelere imza attığını kaydetti. TİKA'nın "Bosna Hersek Kültür Günleri" kutlamalarına verdiği desteği ifade eden Büyükelçi Kıran, Boşnakların Hırvatistan'da huzur ve barıştan yana olduğunu dile getirdi.

"TİKA VE TÜRKİYE, KÜRESEL BARIŞA VE İSTİKRARA KATKI SAĞLIYOR"

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, "TİKA ve Türkiye, bir yandan kriz bölgelerine acil ve insani yardım yaparken diğer yandan uyguladığı projelerle küresel barışa ve istikrara katkı sağlıyor" değerlendirmesini yaptı. Hırvatistan'da 116 projeyi hayata geçirdiklerini bildiren Çevik, Boşnakların sahip oldukları değerlerle dünya barışına önemli katkı sağladığını vurguladı.

Farklı etnik unsurların birlikte yaşaması kapsamında Hırvatistan devletine teşekkür eden Çevik, Zagreb Boşnak Azınlık Konseyi'nin​​ kuruluşunun 20. yılını ve Bosna Hersek Devlet Günü'nü kutladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.