SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jamala.UA belgeseli yakında vizyonda

Kiev’de düzenlenen Jamala.UA belgesel filminin gösteriminde Camala, hakkında belgesel film çekilmesinden ötürü biraz utandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2017 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2017 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Jamala.UA belgeseli yakında vizyonda

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 6 Nisan tarihinde Ukraynalı yönetmen Anna Akuleviç’in çektiği ve Eurovision 2016 uluslararası şarkı yarışmasının galibi Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala’yı konu alan Jamala.UA belgesel filminin gala öncesi gösterimi düzenlendi. Film gösterimine aralarında Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri Gayana Yüksel, Riza Şevkiyev, Eskender Bariyev ve Kırım Tatar halkının diğer temsilcilerinin de yer aldığı çok sayıda ünlü insan katıldı.
 
Belgesel, seyircilerin Camala’nın televizyon ve sahnedeki alışılmış “yıldız” imajı örtüsünü kaldırarak karakteri ve ilgileri, kuşkuları ve kendisinden memnuniyetsizliği, zaaf ve hassaslığı olan, ama her zaman hayatının işi olan ve her engelin üstünden gelmesine yardımcı olan müziğe sadık kalan bir insanı görmesini sağlıyor.







Yorumlara göre filmde Camala bir rol canlandırmıyor, o etrafında olan herkes gibi tüm çıplaklığıyla resmediliyor. Camala’nın bu gerçekliği izleyiciyi büyülüyor ve hem o hem de profesyonel ekibi için hayranlık duyguları uyandırıyor. Belgeselde Camala’nın performansları, sahne arkası anları, provaları, gazeteciler ve tasarımcılar ile görüşmelerinden kareler yer alıyor.





153703



Jamala.UA filminin ikinci yönetmeni Oleg Fialko, filmin başkahramanın Eurovision 2016 şarkı yarışması elemelerinin başlamasından çok önce seçildiğini belirtti. Film için sevdiği Ukrayna’nın olumlu imkanlar oluşturmasına katkıda bulunmak isteyen Alman bir yatırımcı ile görüşmelerin yapıldığı da ifade edildi. Başrol için, çoğunluğu ünlü olmayan kişiler olmak üzere çok sayıda adayın olduğunu paylaşan Fialko, sonuçta film için o zaman çok ünlü olmayan, ama bununla birlikte oldukça zor, çok yönlü bir kişiliğe sahip olan sanatçı Camala’nın seçildiğini kaydetti.
 
Oleg Fialko, “Yatırımcıya, Camala’nın Ukrayna’daki elemelerin yanı sıra Eurovision 2016 yarışmasının galibi olacağını söyledik. Camala, durağan olmayan bir kadını temsil ediyor. Bunun dışında Camala hiçbir skandala da karışmadı” dedi.



28863



Yönetmen Anna Akuleviç, filmin esas amacının, zor siyasi durum yüzünden hayatını belirli bir misyona, vatanı ve halkının acısını tüm dünyaya bildirme misyonuna adayan ünlü sanatçının kişiliğini göstermek olduğunu belirtti. Akuleviç’in söylediğine göre belgeselin galası bir anlamda hem Eurovision, hem Kırım Tatarları hem de Camala hakkında hiçbir şey bilmeyen yabancı kitleye yönelik bir deneme mahiyeti taşıdı.





Anna Akuleviç, “Onların algısı benim için bir hediye oldu. Yabancıları, Camala’nın enerjisi büyüledi. Camala bizden daha şanslı, o halkının tarihini biliyor. Ukraynalılar da Camala’nın kökenlerine duyduğu saygı kadar devletlerini sevsin isterdim…” diye kaydetti.
 
Başlangıçta çekim sürecinin kendisini zorladığını, ancak Eurovision finaline doğru ekip çalışmasının onun için neredeyse farkedilmez hale geldiğini paylaşan Camala, “İşe dalıyorduk ve etrafımızda hiçbir şeyi fark etmiyorduk. Bu filmde de çok iyi görülüyor. Biz, elimizden gelenin en iyisini yapma fikrine odaklanmıştık” diye konuştu.
 
Ayrıca bir sanatçı olarak hakkında film çekilmesinin henüz erken olduğu kanaatinde olduğunu paylaşan Camala, bundan biraz utandığını da söyledi.





Camala, “Hakkımda belgesel film çekildiği için utanıyorum. Bunun henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. Ben daha yolumun başlangıcındayım, müziğim aracılığıyla daha birçok şey anlatmak istiyorum” diye kaydetti.
 
Ukrayna Kültür Bakanlığı Yevgeniy Nişçuk, Camala’nın bu tutumunu paylaşmadığını belirterek ünlü şarkıcının Kırım Tatar halkının sembolü haline geldiğini kaydetti.





Yevgeniy Nişçuk, “Camala, belirli bir misyonu taşıyor: Kırım Tatar halkının sembolü oldu. Böyle filmler dünyaya kendisi ve halkını tanıtmasının yanı sıra belirli sorunları, acı ve hevesleri bildirme imkanı sunuyor. Kırım’ın işgali bağlamında, Camala gibi bir sanatçı sayesinde tüm Avrupa ve dünya ülkemizde neler olduğunu öğrendi” şeklinde konuştu.



154017



Jamala.UA filmi, 13 Nisan tarihinde sinemalara girecek. Belgesel, Ukrayna’nın Kiev, Odesa, Harkiv, Lviv, Dnipro, Zaporijya, Sumı, Ternopil ve diğer şehirlerinde olmak üzere toplam 30 sinemada gösterilecek.
 
Geçtiğimiz günlerde Camala, Ukrayna’nın VİVA dergisi tarafından “Ülkenin Gururu” ödülüne layık görülmüştü.
 
Daha önce de Ukrayna’nın ünlü kadın dergisi “Yedinstvennaya” tarafından verilen "Ukrayna Kadını-2016" ödülü Camala’ya verilmişti.



153161



Camala ayrıca Ukrayna’da düzenlenen YUNA-2017 Müzik Ödülleri’nde ise Camala, “En İyi Solo Sanatçı”, Eurovision’da söylediği Kırım Tatar sürgününü konu alan 1944 şarkısı için “En İyi Şarkı” ve Ukraynalı DahaBraha grubuyla söylediği Zamanili şarkısı için “En İyi Düet” olmak üzere 3 ödül almıştı.
 
12 Mayıs tarihinde Camala, Kiev’de “I Believe In You” adlı büyük bir konser vermeyi de planlıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.