SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump: Körfez'deki mesele çözeldikten sonra Rusya'ya tekrar yaptırımlar uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından uygulanan Rus petrolü yaptırımlarının, Orta Doğu’daki mevcut krizin sona ermesinden sonra yeniden yürürlüğe gireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2026 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2026 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump: Körfez'deki mesele çözeldikten sonra Rusya'ya tekrar yaptırımlar uygulanacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Rusya’ya yönelik petrol yaptırımlarının Orta Doğu’daki mevcut kriz sona erdikten sonra yeniden uygulanacağını belirtti.

NBC News kanalına verdiği röportajda dünyada petrol arzının devam etmesini istediğini ifade eden Trump, “Dünyada petrol olmasını istiyorum. Petrol olmasını istiyorum.” dedi.

Trump, Rus petrolüne yönelik yaptırımların mevcut kriz sona erdiğinde yeniden yürürlüğe gireceğini belirterek, “Krizin bitmesinin ardından yaptırımlar geri dönecek.” ifadelerini kullandı.

RUSYA'NIN İRAN'A İSTİHBARAT VERDİĞİ İDDİALAR

Rusya’nın İran’a ABD güçlerinin konumuna ilişkin istihbarat sağladığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Trump, “Rusya belki bilgi veriyor, belki de vermiyor.” şeklinde konuştu.

ABD’nin Ukrayna’ya belirli ölçüde bilgi sağladığını ve iki ülke arasında barış sağlanması için çaba gösterdiğini belirten Trump, bu kapsamda Rusya’ya karşı adımlar attıklarını ifade etti.

ZELENSKIY'E ELEŞTİRİ

Trump, Ukrayna Cumhubaşkanı Volodımır Zelenskıy'nın anlaşma yapmak istemediğini öne sürerek eleştirilerde bulunarak, “Zelenskıy'ın anlaşma yapmak istememesine şaşırıyorum. Zelenskıy’e söyleyin anlaşma yapsın, çünkü (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin anlaşma yapmaya hazır.” şeklinde konuştu.

Trump ayrıca ABD’nin silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) karşı savunma konusunda Ukrayna’nın yardımına ihtiyaç duymadığını da savundu.

Öte yandan, ABD tarafı Rus petrolü ve petrol ürünlerinin satışına yönelik bazı yaptırımları geçici olarak askıya aldığı ve bu uygulamanın bir ay süreyle geçerli olduğu belirtilmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.