SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar müzisyen Usein Bekirov’un yeni albümü, Grammy ödüllerine aday adayı gösterildi

Kırım Tatar besteci, müzisyen Usein Bekirov’un yeni çıkardığı SATO albümü ve albümde yer alan parçalardan bazıları, 2024 Grammy Ödülleri’nin farklı kategorilerindeki aday adayı listelerine dahil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar müzisyen Usein Bekirov’un yeni albümü, Grammy ödüllerine aday adayı gösterildi

Ukrayna'nın Onurlu Sanatçısı unvanına sahip, Kırım Tatar besteci, müzisyen Usein Bekirov’un besteleri 2024 Grammy Ödülleri’ne aday adayı gösterildi. 

Kırım Tatar müzisyen Usein Bekirov, 13 Ekim’de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Harika bir haberi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum: SATO albümümden parçalar, 2024 Grammy Ödülleri’nin birkaç farklı kategorisindeki uzun listelerde (aday adayı listesi) yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Bekirov’un açıklamasına göre, SATO albümü en iyi enstrümantal caz albümü kategorisinde, SATO albümünden Reset isimli parça ise en iyi caz kategorisinde, SATO albümünden Freedom isimli parça ise sosyal değişim için en iyi şarkı kategorisinde aday adayı gösterildi.

USEİN BEKİROV KİMDİR?

Ukrayna'nın Onurlu Sanatçısı unvanına sahip olan Usein Bekirov, Kırım Tatar caz müzisyeni. O, etno caz (ethno jazz), etno füzyon, caz funk ve diğer tarzlarda çalıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.