SON DAKİKA
Hava Durumu

Nihal Atsız'ın lisede yazdığı şiir ilk kez gün yüzüne çıktı

Türk tarihçiliği ve Türk milliyetçiliğinin en önemli isimlerinden olan Hüseyin Nihal Atsız'ın lisede yazdığı şiir ilk kez gün yüzüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nihal Atsız'ın lisede yazdığı şiir ilk kez gün yüzüne çıktı

Türk tarihi ve edebiyatına yaptığı çok değerli katkılarla büyük hizmetleri bulunan ve Türk milliyetçiliğinin en önemli isimlerinden biri olan Nihal Atsız'ın, lisede sınıf arkadaşına yazdığı şiir ilk kez gün yüzüne çıktı.

ATSIZ'IN DARÜLFÜNUN YILLARINDA YAZDIĞI ŞİİRİ

Atsız'ın ilk kez gün yüzüne çıkan şiirinin, Ekrem Reşid ile birlikte Darülfünun yıllarında sınıf arkadaşı olduğunu düşünülen "Nahid" isimli bir kız arkadaşına yazdığı öğrenildi. Yayıncı ve yazar Serkan Akgöz'ün sosyal medya hesabında belirttiğine göre, Osmanlı Türkçesi'nde yazılan şiiri, günümüz Türkçesine ünlü Türkolog Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun çevirdi.

"ORHAN VELİ'NİN SEVGİLİSİ NAHİT HANIM"

İlk kez gün yüzüne çıkan şiirin muhtemelen muhatabı olan Nahid Fıratlı, Türk edebiyatındaki ünlü isimlerden Can Yücel, Sabahattin Ali, Edip Cansever, Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Muhip Dranas, Orhan Veli, Ece Ayhan, Turgut Uyar ve Cemal Süreya ile kurduğu yakın dostluk ve aşk ilişkileriyle tanınıyor. Türk edebiyat tarihine "Orhan Veli'nin sevgilisi Nahit Hanım" olarak geçmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.