SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY 20. yaşını müzikal şölenle kutlayacak

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2013 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2013 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY 20. yaşını müzikal şölenle kutlayacak

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) 20. yılını unutulmayacak bir konserle kutlamaya hazırlanıyor.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Türkiye, Altay(RF), Başkurdistan(RF), Gagavuz Yeri (Moldova), Hakas(RF), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırım (Ukrayna), Saha (Yakut)(RF), Tataristan (RF) ve Tıva Cumhuriyeti’nin en ünlü sanatçıları tekrarı olmayacak özel bir konser için Türkiye’de .

Folklorik ezgilerin senfonik orkestra müziğiyle canlanacağı bu özel gecede Türk Dünyası’nın tanınmış şefleri, opera sanatçıları, şarkıcıları ve geleneksel enstrümanlarıyla, dinleyicileri kendisine hayran bırakacak yetenekli müzisyenler sahne alacak.

TÜRKSOY’un 20. Yılına Özel Besteler.

UNESCO yaşayan kültür mirası payesine sahip aşık Şeref Taşlıova’nın selamlamasıyla başlayacak olan TÜRKSOY 20. Yıl Kutlamaları Özel Konseri, Azerbaycanlı Besteci Serdar Farakov’un TÜRKSOY’un kuruluşun 20. Yılına ithafen yazdığı Türk Şöleni Uvertürü ile devam edecek. Ardından Türk Dünyası yıldızlarının tek tek sahne alacağı, Türk bestecilerin TÜRKSOY’un 20. Yılı dolayısıyla bestelediği eserlerin ilk kez icra edileceği, bu özel gecede Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Türk Dünyası Yıldızları’na eşlik edecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen’in yanısıra TÜRKSOY üyesi ülkelerin tanınmış şeflerinin yönetiminde sahne alacak olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, TÜRKSOY 20. Yol kutlamalarıyla sezonun ilk konserini de gerçekleştirmiş olacak.

Vivaldi’den Mukan Tölebayev’e Müzikal Ziyafet

Kuruluşunun 20. yılı kutlamaları kapsamında TÜKSOY’un düzenlediği bu müzikal ziyafete katılan dinleyiciler, Üzeyir Hacıbeyli’nin Köroğlu Operası, Mukan Tölebayev’in Birjan ve Sara Operası gibi ünlü Türk operalarından bölümlerin yanı sıra, saygın müzik okullarında eğitim gören Türk dünyasından genç yeteneklerin icrasıyla dünya klasiklerini de dinleme fırsatı yakalayacak.

Bir çok kişinin adını dahi bilmediği müzik enstrümanlarının kullanılacağı özel performansların da bulunduğu konser, iki bölüm olarak gerçekleştirilecek.

Son bölümde tüm sanatçılar aynı sahneyi paylaşarak TÜRKSOY’un 20. yılını hep beraber kutlayacak.

Yıldızlar Geçidi

TÜRKSOY Opera Günleri’ne katılarak, dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan eşsiz sesler; Damırak Monguş, Tuğrul Enver Töre, Rigina Valeyeva, Jupar Gaptulina, Serkan Kocadere; Türkçe Konuşan Ülkelerarası Ses Yarışması'nda derece sahibi olan, Yuliana Krivoşapkina, Elmira Canabergenova, Ruslan İvakin; Azerbaycan’ın tanınmış mugam üçlüsü Buta; Kırgızistan’ın ünlü ses sanatçısı Roza Amanova; TÜRKSOY’un Londra’da gerçekleştirdiği Nevruz etkinliklerinde dinleyicileri kendisine hayran bırakan gırtlak müziği sanatçısı Çeyneş Baytuşkina; Yöresel müzik enstrümanlarıyla mucizeler yaratan sanatçılar Azat Bikçurin, Ondar Mongun-ool, İgor Podgoreanu, Meylis Goçmuradov bu özel gecede olacak. Kırım’dan Emine Cevdetova sağlık durumu nedeniyle konserde iştirak edemeyecek. Onun yerine başka bir sanatçının katılması bekleniyor.

1 Ekim 2013 tarihinde saat 20.00’da Cumhurbaşkanlığı senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan bu muhteşem konseri kaçırmayın.

Not: Etkinlik Ücretsizdir.

LCV: 0312 491 0100

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.