SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı ve Kırım Tatar sanatçılardan oluşan Yuşan-Zillya grubu, Almanya’da konser verecek

Ukrayna’da Kırım Tatar ve Ukrain müziklerinden esinlenerek kurulan Yuşan-Zillya (Yavşan-İksir)" adlı grup, Almanya’da konser verecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı ve Kırım Tatar sanatçılardan oluşan Yuşan-Zillya grubu, Almanya’da konser verecek

İki kültürü, iki dili ve iki halkı birleştiren “Yuşan-Zillya” grubu Almanya turuna çıkıyor.

Yuşan-Zillya grubunun sosyal medya sayfasında yapılan açıklamada, grubun Almanya’nın Köln (22 Mart), Düsseldorf (23 Mart), Hamburg (24 Mart) ve Berlin’de (25 Mart) sahneye çıkacağı bildirildi.

Açıklamada, Ukraynalı şarkıcı ve oyuncu Natalya Rıbka-Parhomenko, Kırım Tatar müzisyenler Cemil Karikov (saz) ve Nial Halilova (çello) olmak üzere üç kişiden oluşan grubun konserde, eski Ukrain ve Kırım Tatarca, Türkçe şarkılarını icra edeceği ayrıca konserde, Türk ozanı Aşık Veysel’in türkülerin de seslendirileceği belirtildi.

YUŞAN-ZİLLYA PROJESİ

Ukrayna’da 2021’de Kırım Tatar ve Ukrain müziklerinden esinlenilerek yeni bir müzik projesi başlatılmıştı. Grubu kuran sanatçılar, Yuşan-Zillya’nın (Yavşan-İksir) iki kültürü, iki dili ve iki halkı birleştirdiğine dikkat çekmişti.

Grup daha önce Ukraince “Kırmızı Kartopu Çiçeği (Çervona Kalına)", Türkiye Türkçesi'nde Aşık Veysel’in “Çiğdem Der Ki” ve “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküleri ile Kırım Tatarca “Ayneni” (Nini) türkülerini seslendirdiği videoları sosyal medyada paylaşmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.