SON DAKİKA
Hava Durumu

QHA Ankara sokaklarında: Kırım'ı biliyor musunuz?

Rusya, sekiz yıldır Kırım'ı işgal altında tutarak, Kırım Tatarlarına karşı baskı ve insan hakları ihlallerine imza atıyor. İşgal altındaki Kırım'da düzmece davalar çerçevesinde Kırım Tatarları takibat altında tutuluyor. Ukrayna'da savaş başlatan Putin Rusyası'nın Kırım ve Kırım Tatarları üzerindeki haksız emelleri sona ermedi. Seferberlik kararıyla en önde Kırım Tatarları cepheye sürülüyor. Kırım Haber Ajansı (QHA), Türk halkına Kırım'ı sordu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2022 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
QHA Ankara sokaklarında: Kırım'ı biliyor musunuz?

Rusya, işgal girişiminde bulunduğu Ukrayna'da sivillere yönelik katliamlara imza atmaya ve savaş suçları işlemeye devam ediyor. İşgalci Rusya, Kırım'ı 2014 yılında işgal ederek bölgede yaşan Kırım Tatarlarını baskı altına aldı. Kırım Tatarlarının anavatanı Kırım'da, işgalin başından bu yana Rus işgalci yönetimi tarafından yasa dışı tutuklamalar ve baskınlar sürüyor. Kırım Haber Ajansı (QHA) 5 Ekim 2022 tarihinde Ankara sokaklarında "Türkiye, Kırım Tatarlarının yaşadığı Rus işgali altındaki Kırım hakkında ne biliyor?", "Kırım'ı şu anda kim yönetiyor?" gibi soruların cevabını arayarak, Türk halkına mikrofon uzattı.

QHA’nın sorularına yanıt veren vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin de tutumu olan Kırım'ın Rusya tarafından işgal edildiğini dile getirdi. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne göz diken Rusya'nın, Kırım'ı işgaline ilişkin vatandaşların görüşlerini paylaştığı işte o sokak röportajı:

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.