SON DAKİKA
Hava Durumu

Anife Kurtseitova: Biz burada Kırım’ın sesi olmaya devam edeceğiz!

III. Antalya Diplomasi Forumu'nun Kadın, Barış ve Güvenlik oturumunda Kırım Ailesi çocukları sahne aldı. Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, Kırım Haber Ajansına (QHA) özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Anife Kurtseitova: Biz burada Kırım’ın sesi olmaya devam edeceğiz!

III. Antalya Diplomasi Forumu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleşen Kadın, Barış ve Güvenlik oturumunda yapılan konuşmaların akabinde Kırım Ailesi çocukları Kırım Tatarlar oyunu Kaytarma'yı sergiledi ve "Ey Güzel Kırım" türküsünü seslendirdi.

Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, oturumun ardından QHA’ya verdiği röportajında amaçlarının Kırım Tatar kültürünü korumak ve her fırsatta tanıtmak olduğunu söyledi.

"BUGÜNE KADAR BİZE YARDIM ETTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kendilerine yakından ilgilendiğini ve yardım ettiğini dile getiren Kurtseitova, “Emine Hanım eğer bir şey olursa biz yanındayız dedi ve bugüne kadar bize yardım etti” ifadelerini kullandı.

"BİZ BURADA KIRIM’IN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kurtseitova ayrıca Kırım Ailesi çocuk dans grubunun Kırım'ın sesi olmaya devam edeceğini belirterek, “Biz her etkinlikte hem Kırım’ı hem Kırım’da olan baskıları hem Ukrayna’daki durumu anlatıyoruz. Biz burada Kırım’ın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.