SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Başkanı Şahin, Genel Kurulu değerlendirdi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararları ve tüzükte yapılan değişiklikler hakkında QHA'ya açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Başkanı Şahin, Genel Kurulu değerlendirdi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirdi. Kırım Derneği Başkanı Mükremin Şahin, tüzükte yapılan değişiklikleri, alınan yeni kararları ve yeni yönetim hakkında Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulundu. 

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA NELER KONUŞULDU?

Her üç senede bir yapılan Genel Kurul Toplantısı'nın Kovid-19 salgını sürecinden sonra normal periyoduna döndüğünü aktaran Şahin, Kırım Derneği Genel Merkez binasındaki toplantıyla birlikte yeni yönetimin seçildiğini belirtti. 17 kişilik yönetim kurulunun yarısının değiştiğini de ifadelerine ekleyen Şahin, değişen kişilerin farklı görevlerde yer aldığını kaydetti.

Şahin, Kırım Derneği Genel Merkezine bağlı şubelerin bağlı kaldığı tüzükte gerekli düzeltmeler yapıldığını söyledi. Şahin, "Genel Kurul nasıl yapılır, Genel Kurul kararı nasıl alınır ve karar nasıl tebliğ edilir, Genel Kurul'da kimler oy kullanır gibi konular açıklandı ve tüzükte teknik değişiklikler yapıldı" bilgisini verdi.

Şahin alınan önemli kararlardan birinin de Kırım Derneğinin bulunduğu binanın, Kırım Vakfının kullanım hakkına devredilmesi olduğunu vurguladı. 

KIRIM DERNEĞİ NE TÜR FAALİYETLER PLANLIYOR?

Şahin, QHA'nın "Yeni yönetim ile birlikte bundan sonraki süreçte Kırım Derneği olarak ne tür faaliyetler planlıyorsunuz?" sorusuna, adım atılan projelerde ilerleme kaydettiklerini dile getirdi. "Derneğimizin binasının bitmesi, güçlü bir alt yapımızın oluşması, planladığımız faaliyetleri daha da ileriye götürme noktasında bize güç kazandırdı" diyen Şahin, planlanan faaliyetlerin hız kazanacağını belirtti. 

Derneğin kurmuş olduğu Cıyın Ansambli Dans ve Müzik Topluluğu'nu daha profesyonel hale getirmeyi amaçladıklarını ve bu noktada müzik ve dans okulu kurmak istediklerini aktaran Şahin, "Diasporada bütün dünyada konser veren bir ansambliye dönüştürmek bizim görevimiz ve projemizdir. Basamak basamak bu hedeflerimizi ileriye taşıyacağız. Yakında Kırım Tatarca dersler başlayacak. Kırım Tatar dili ve debiyatıyla alakalı bir internet okulu kurmak istiyoruz. Bunlar proje aşamasını geçti yavaş yavaş ilerlediğimiz önemli konulardır. İnşallah bunları hayata geçireceğiz. Akademisyenlerden ve dil konusunda uzmanlaşmış çok güçlü bir kadromuz var. Bütün çalışmalarımızda bize destek veren bir ekip var" ifadelerini kullandı. 

Kırım Tatar halkının geleceği hakkında ümitli olduğunu vurgulayan Şahin, sabırlı bir şekilde çalışarak ve çaba sarf ederek söz konusu çalışmaların hayata geçirileceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.