SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Tatarlarına karşı baskı durmak bilmiyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 3 Kırım Tatarının evinde yasa dışı arama yapıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarına karşı baskı durmak bilmiyor

Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’ın Bahçesaray şehrinde 3 Kırım Tatar aktivistin evine baskın düzenlendiği bildirildi. 
 
Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatından yapılan açıklamaya göre, baskınlardan biri, Kırım Dayanışması teşkilatı aktivisti Server Mustafayev’in evine gerçekleştirildi. Açıklamada, “Kırım Dayanışması aktivisti Server Mustafayev’in evinde arama yapılıyor! Bunun dışında Bahçesaray bölgesi Topçiköy (Dolinnoye) köyünde Edem Smailov’un ve Muslim’in (soyadını öğrenmeye çalışıyoruz) evinde arama yapılıyor” diye belirtildi.







Server Mustafayev’in evinin yakınına tutuklu taşıma aracının getirildiğini aktaran aktivistler, ayrıca evin avlusuna Volkswagen markalı bir aracın girdiğini ifade etti.



BİR BASKIN İLE İLGİLİ BİLGİLER HENÜZ DOĞRULANMADI



Açıklamada, “Şimdiye kadar Server Mustafayev ve Edem Smailov olmak üzere iki baskın ile ilgili bilgiler doğrulandı. Üçüncü arama ile ilgili bilgiler henüz doğrulanmadı” diye eklendi.



BASKININ DÜZENLENDİĞİ EVDE 3 ÇOCUK BLOKE EDİLDİ



Kırım Dayanışması, Edem Smailov’un evindeki 3 çocuğun bloke edildiğini ama eşinin eve girmesine izin verildiğini bildirdi.





170415



AVUKATLA GÖRÜŞMESİ ENGELLENİYOR



Öte yandan alınan bilgiye göre, avukat Emil Kurbedinov, Server Mustafayev’in evine geldi ama işgalciler onun müvekkili ile görüşmesini engelledi.



SAYTOSMANOV KARDEŞLERİNİN EVİNE BASKIN



 Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Akyar (Sivastopol) şehrine yakın Baydar (Orlinoye) köyünde, 10 Mayıs tarihinde işgalcilerin Kırım Tatarlarının evine baskın düzenlediği bildirilmişti. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen baskın sonrasında iki Kırım Tatarının alıkonulduğu aktarılmıştı. Daha sonra kaçırılan Kırım Tatarlarının Enver Seytosmanov ve Ernest Seytosmanov kardeşler olduğu öğrenildi. 
 
Baskın sonrasında alıkonulan kardeşlerden Ernest Seytosmanov serbest bırakılırken, Enver Seytosmanov, güya Rusya’da yasak olan Hizb-ut Tahrir teşkilatının üyesi olduğu gerekçesiyle 9 Temmuz tarihine kadar tutuklama kararı verildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.