SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatar gazeteci gözaltına alındı

Kırımlı gazeteci Akadırov, Kırım Tatar aktivistlerin mahkemesi sırasında gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatar gazeteci gözaltına alındı

Kırım Tatar aktivistlerine karşı açılan 26 Şubat davası kapsamında bugün, 15 Ocak Cuma günü, Kırım Yüksek Mahkemesi’nde yapılan duruşma sırasında Kırım Tatar gazeteci Zair Akadırov Rus polisi tarafından gözaltına alındı.

QHA muhabirin bildirdiğine göre, Akadırov’un yanına iki polis görevlisi gelerek kimlik istedi. Zair Akadırov, polisin talebini yerine getirdikten sonra kolluk kuvvetleri tarafından dışarıya çıkarıldı.

Dışarıda Akadırov’u 10-15 polis görevlisi kuşatıp Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi’ne götürmek istedi. Akadırov buna karşı çıktı. Duruşmaya gelen insanlar da Akadırov’u destekledi.

Ancak daha sonra polis görevlileri Kırım Tatar gazeteciyi en yakın karakola götürdü. Zair Akadırov ile beraber insan hakları savunucusu Andrey Krısko'nun da bulunduğu bildirildi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Yüksek Mahkemesi’nde, 28 Aralık tarihinde “26 Şubat davasının” incelendiği ilk duruşma gerçekleştirildi. Duruşmada Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Mustafa Degermenci, Eskender Emirvaliyev, Arsen Yunusov ve Ali Asanov’a karşı açılan davalar incelendi.

Bugün, 15 Ocak tarihinde ise ikinci duruşma düzenleniyor.

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.