SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SBU, Kırımlı işgalcilerin suç ortağını gözaltına aldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım ve Ukrayna’nın ana kısmı arasındaki idari sınırdaki Çongar kontrol noktasında Kırımlı işbirlikçilerden, “Kırım’ın Geri Alınması” madalyası sahibi bir şahıs gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
SBU, Kırımlı işgalcilerin suç ortağını gözaltına aldı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) görevlileri, Ukrayna’nın ana kısmı ve Rusya tarafından işgal edilen Kırım arasındaki idari sınırdaki Çongar kontrol noktasında, yasa dışı eylemleri için Rusya Savunma Bakanlığı’nın madalyası ve diploması ile ödüllendirilen Rus işgalcilerin işbirlikçilerinden bir şahıs Ukrayna’nın ana kısmına giriş yaptığı sırada gözaltına aldı.
 
Ukrayna Güvenlik Servisi Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “2014 yılında sözde Kırım milisinin faaliyetlerine aktif şekilde katılan ve Kırım yarımadasının Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı işgaliyle ilişkisi olan Herson bölgesi sakini bir şahıs Ukrayna Güvenlik Servisi’nin Kırım Başmüdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alındı” denildi.





Açıklamada, soruşturma çerçevesinde Ukrayna Ceza Kanunu’nun 111. Maddesinin 1. Fıkrası (devlete ihanet) gereğince dava açıldığı belirtildi.



152595



Daha önce Ukrayna başkenti Kiev’in Darnitskiy Bölge Mahkemesi’nin, yeminine ihanet ederek Rusya Federasyonu ordusuna geçen ve geçen yıl Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından Ukrayna’nın ana kısmı ve işgal edilen yarımada arasındaki idari sınırda tutuklanan eski Ukrayna askeri Maksim Odintsov’a karşı açılan davayı 7 Şubat tarihinde incelemeye başladığı bildirilmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.