SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Kongresinde Uygur Grubu kuruldu

Uygur Hareketi’nin girişimleri ile ABD Kongresinde Doğu Türkistan’ı yakından takip etmeyi amaçlayan Uygur Grubu kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Kongresinde Uygur Grubu kuruldu

Washington'da faaliyet gösteren Uygur Hareketi'nin çalışma ve uğraşları sonucunda ABD Kongresinde Uygur Grubu kuruldu. Kongrede Uygur Grubu'nun resmen kurulduğu açılış toplantının yapıldığı 16 Nisan 2024 tarihinde duyuruldu.

AÇILIŞ TOPLANTISINA ÖNEMLİ KİŞİLER KATILDI

Açılış toplantısı Washington Capitol Hill’de gerçekleşti. Açılışa, Kongre Üyesi Chris Smith, Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu Başkanı Nuriy Türkel, Kongre Üyesi Jennifer Wexton, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa, Eeski HRW Çin Direktörü Sophie Richardson, NED Vakfı Kıdemli Başkan Yardımcısı Brian Joseph, Büyükelçi ve Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı’nın Başkanı Andrew Bremberg katıldı.

"BU GRUBUN KOLEKTİF BİR SES OLMASINA İZİN VERİN"

ABD Kongre temsilcileri ve çok sayıda Uygur katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Uygur Hareketi kurucusu ve Başkanı Ruşen Abbas yaptı. Abbas konuşmasında, “Mücadele ediyoruz çünkü etmek zorundayız. Bu Grubun kolektif bir ses olmasına izin verin” ifadelerini kullandı. 

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ DIŞ İLİŞKİLER KOMİTESİ BAŞKANINDAN DESTEK

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael T. McCaul video konferans ile katıldığı toplantıda, “ABD’nin ve uluslararası kuruluşların bu konuda seslerini duyurmalarını sağlamak için gücümü kullanacağım” dedi.

"KOLEKTİF EYLEME HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR"

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa ise, Uygur Grubu’nun kuruluşunu memnuniyetle karşıladığını ve kolektif eyleme her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.