SON DAKİKA
Hava Durumu

ADDF deprem bölgesi Malatya'ya insanî yardım gönderdi

Azerbaycan Diaspora Destek Fonu (ADDF) 2 bin koliden oluşan insanî yardım malzemelerini 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Malatya'ya ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ADDF deprem bölgesi Malatya'ya insanî yardım gönderdi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. 11 ilin etkilendiği ve resmî verilere göre 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği depremden geriye yıkılmış binalar ve evini kaybeden depremzedeler kaldı. 

AZERBAYCAN DİASPORA DESTEK FONU'NDAN MALATYA'YA İNSANÎ YARDIM 

Afetin ardından başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere deprem bölgelerine çeşitli yardımlar gönderen Türk dünyası bir kez daha deprem bölgelerine yardım eli uzattı. Azerbaycan Diaspora Destek Fonu'nun (ADDF) gönderdiği insanî yardım Malatya'ya ulaştırıldı. Gönderilen insanî yardımlar adına AFAD Bölge Müdürlüğü tarafından resmî tören düzenlendi. Törende konuşma yapan Diasporayla Çalışmadan Sorumlu Devlet Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Valeh Haciyev, Azerbaycan'ın her zaman kardeş Türkiye'nin yanında olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti. Haciyev, Türkiye'nin bir daha böyle bir acı yaşamamasını temenni etti. 2 bin koliden oluşan yardım malzemeleri Battalgazi Valisi Erkan Savar'a teslim edildi. 

ADDF KAHRAMANMARAŞ VE HATAY'A DA YARDIM SAĞLADI

ADDF depremin ardından Nisan 2023'te Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ile birlikte Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen 2 bin 600'den fazla aileye gıda yardımı sağladı. Ağustos 2023'te Hatay ve çevresinde ilkokula başlayan öğrenciler için 3 bin okul setinden oluşan yardım gönderen ADDF, Aralık 2023'te Kahramanmaraş'a kış yardımı tedarik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.