SON DAKİKA
Hava Durumu

Alibaba'nın, Doğu Türkistan’daki Çin'in Uygur Soykırımı'nın suç ortağı olduğu tespit edildi

Uluslararası video gözetim teknolojisi araştırma grubu IPVM (İnternet Protokolü Video Pazarı), Çin'in teknoloji ve e-ticaret devi Alibaba'nın, Doğu Türkistan’daki Uygur Soykırımı'nın suç ortağı olduğunu tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alibaba'nın, Doğu Türkistan’daki Çin'in Uygur Soykırımı'nın suç ortağı olduğu tespit edildi

Çin'in teknoloji ve çokuluslu e-ticaret devi Alibaba grubunun Uygur Soykırımı'nda suç ortağı olduğu tespit edildi. IPVM, Çinli pazarlama ve teknoloji devinin Uygur Türklerini fişlemek için tasarlanmış yüz tanıma teknolojisi geliştirerek Çin hükumetinden patent aldığını tespit etti.

ALİBABA'NIN DİĞER YÜZÜ İFŞA OLDU

IPVM, 2021 yılında konu ile ilgili yayımladığı raporuna ek olarak yeni bir rapor yayımladı. IPVM, Alibaba’nın Doğu Türkistan’a gidecek olan yabancı gazetecileri ve Şangay’a gelen Uygur Türklerini bir taraftan tespit edip diğer taraftan rapor edebilen yapay zeka destekli kamera sistemiyle Çin polisine çalıştığını belirten yeni bir rapor yayımladı.

ŞANGAY, YAPAY ZEKA DESTEKLİ KAMERA SİSTEMİ İLE KONTROL EDİLECEK

Raporda, yapay zeka destekli kamera sisteminin Şanghay’ın şehrinin 2 milyon nüfusa sahip Songciang kentinde konuşlandırıldığı bildirildi. Ayrıca sistemin kısa süre içinde diğer şehirlerde de test edileceği ve tüm Şanghay Polis Teşkilatı tarafından kullanıma başlanacağı belirtildi. Raporda Alibaba tarafından geliştirilen yapay zeka destekli kamere sisteminin 26 modül ile çalıştığı aktarıldı.

ÇİN'E ÇALIŞAN YAPAY ZEKA DESTEKLİ KAMERA SİSTEMİ

Geliştirilen modüllerin, Doğu Türkistan’a gitmek için tren ya da uçak bileti satın alan veya orada otel rezervasyonu yapan yabancı gazetecileri fişlediği de tespit edildi. Ayrıca Alibaba teknolojinin özel bulut ağı sistemi ile çalışan bu sistemin, Şangay’a gelen Uygur Türklerini tespit ederek Şangay polisine bildirdiği aktarıldı. Raporda, bu sistemin ırkçılık suçlamalarına yol açtığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.