SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakü'de Cengiz Aytmatov heykeli dikilecek

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de dikilecek Cengiz Aytmatov heykelinin tasarımını yapacak Azerbaycan Türkü heykeltıraş belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakü'de Cengiz Aytmatov heykeli dikilecek

Azerbaycan Kültür Bakanlığı tarafından Kırgızistan’ın halk yazarı Cengiz Aytmatov'un anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen heykel yarışmasının kazananları belli oldu. Yarışmada Azerbaycan Türkü heykeltıraşlar tarafından 21 eserin sunulduğu kaydedildi.

YARIŞMANIN KAZANANLARI BELLİ OLDU

Onaylanan eserlerin değerlendirilmesi ve yarışmanın kesin sonuçlarının belirlenmesi için kazananlar Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Uzmanlar Komisyonu tarafından belirlendi. Bakanlığın, 8 Ağustos’ta yayımladığı kazananlar listesinde birinci sırada Natig Aliyev, ikinci sırada Nurali Şahbazov ve üçüncü sırada İlgar Ağaşov yer aldı.

HEYKELTIRAŞLAR ARASINDA YARIŞMA YAPILDI

Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türk dünyasının önde gelen yazarlarından biri olan Cengiz Aytmatov'un anısını yaşatmak için Bakü'de dikilecek anıtın eskiz-projelerinin hazırlanması için heykeltıraşlar arasında açık yarışma açıldığını duyurdu. Yarışma 15 Haziran-31 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi.

ESKİZ PROJELERİ KOMİSYON ÜYELERİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

Eskiz projeler, Azerbaycan Kültür Bakanlığına bağlı Heykel, Anıt ve Mimari Komplekslerinin Dikilmesi ve Sökülmesi Uzman Komisyonu üyeleri tarafından değerlendirildi. Projelerin tartışılması kapalı ortamda gerçekleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.