SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Altay Kartalı Osman Batur'un torunlarını hapse attı!

Çin'in tarihte ordusuna darbe vuran Osman Batur'a duyduğu nefret ve kin, Batur'un torunlarını da rahat bırakmadı. Batur'un Doğu Türkistan'daki torunları da hapse atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Altay Kartalı Osman Batur'un torunlarını hapse attı!

Kazak insan hakları savunucusu Serikcan Bilaş 3 Mart 2021 tarihinde Doğu Türkistan özgürlük mücadelesindeki efsane isim Osman Batur'un torunlarının Çin tarafından hapse atıldığını bildirmişti. Bilaş, bilgisine ulaştığı Batur'un üç torununun ortada bir gerekçe olmaksızın, yalnızca Batur'un torunu olduğu için Çin yönetimi tarafından cezalandırıldığını vurgulamıştı. Bu üç kişi dışında, Osman Batur'un torunları ve aile üyelerinden birçoğunun baskılara maruz kaldığını öğrenilmişti.

Resim

Komünist Çin rejiminin Doğu Türkistan'da sistematik baskı ve asimilasyon politikaları her geçen gün dünya kamuoyunun gündemine gelirken, Doğu Türkistan mücadelesine liderlik etmiş Osman Batur'un torunlarına da atalarından dolayı baskı uğruyor.

Resim

Doğu Türkistan'daki Kazak ve diğer Türk kökenli halkların toplama kampı zulümlerine maruz kalmasının ardından Kazakistan'ın Almatı şehrinde kurulan Atajurt İnsan Hakları Merkezinin eski Başkanı Serikcan Bilaş, Batur'un torunlarından Nurlan Nebioğlu, Nagız Muhammedoğlu ve Tolkın Sogısayoğlu'nun kimliklerinden dolayı ömür boyu hapis cezasına çarptırdığını aktarmıştı.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.