SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in tarlasını gasp ettiği Uygur kadın: Bize sahip çıkan yok mu?

Uygur Türkü kadın tarlasının Çin tarafından gasp edildiğini Çinli sosyal medya platformunda yayımladığı bir video ile paylaştı. Uygur Türkü kadın "Bize sahip çıkan yok mu?" diyerek feryat etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in tarlasını gasp ettiği Uygur kadın: Bize sahip çıkan yok mu?

Doğu Türkistan genelinde Çin'in soykırım politikası devam ediyor. Türk devletlerinin yaşanan soykırıma karşı sessizliği Çin'e fırsat sağlıyor. Çin yönetimi, bu durumdan cesaret alarak, Türklere olan düşmanlığını da artırıyor.

UYGUR DİASPORASI ENGELLENEN VİDEOYU İFŞA ETTİ

Çin hükümeti yıllardır Uygur çiftçilerin tarlalarına zorla el koyuyor. Çin'in çiftçilerin tarlalarına el koyma politikası 2017 yılından beri artışta. Bu duruma isyan eden çiftçi Uygur Türkü kadın, tarlasına Çin tarafından el konulduğunu Çinli sosyal medya platforumunda yayımladığı bir video ile paylaştı. Uygur Türkü kadın "Bize sahip çıkan yok mu?" diyerek feryat etti. 

"BİZE SAHİP ÇIKAN YOK MU?"

Çin tarafından kısa süre içinde engellenen video yurt dışındaki Uygur diasporası tarafından kaydedilerek uluslararası kamuoyu ile paylaşıldı. Videoyu çeken Uygur Türkü kadın, Doğu Türkistan'ın Kumul’a bağlı Aslan kasabası, 2. Kent 1. mahalleden olduğunu ve Çinli yetkililerin topraklarına el koyduğunu söyleyerek, "Topraklarımızı bizden alırlarsa biz nasıl geçineceğiz? Üç çocuğu nasıl okutacağız? Bize sahip çıkan kimse yok mu? Hükumet bize böyle zulmedeceğine, kurşuna dizsin daha iyi. Bu kadar zulmedeceğinizeHapse atarak bizi ortadan kaldırsaydınız. Bize böyle ölümden daha beter yaşatmak reva mı?" diyerek feryat etti.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükumetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da bir halk topyekûn soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor. Doğu Türkistan’da soykırıma varan ağır insan hakları ihlalleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.

ÇİN'İN TOPLAMA KAMPLARI

Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk halklarından milyonlarca kişi, suçsuz yere toplama kamplarına alınmaktadır. Halen bu baskı tüm şiddetiyle devam etmektedir. Tanıkların ifadelerine göre tutuklular, işkenceye uğruyor, sağlıksız şartlarda ellerinde kelepçe, ayaklarında zincirlerle yaşıyor. Kampta tutulanlara, içeriği belirsiz ilaçlar ve iğneler veriliyor. İnsanlar, burada tırnak çekme, kamçı, elektrik gibi işkencelere maruz kalıyor, kadınlar toplu tecavüze uğruyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.