SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin işkencesi bir Uygur Türkü aydını daha öldürdü!

Toplama kampında tutulan Uygur Türkü ünlü yazar Prof. Dr. Abdusemet Rozi, 31 Ağustos 2023 tarihinde Çin işkencesi sonucu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin işkencesi bir Uygur Türkü aydını daha öldürdü!

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da inşa ettiği toplama kamplarında milyonlarca Uygur Türkü hala işkenceye ve soykırıma maruz kalıyor. Toplama kamplarında sıradan insanların yanı sıra aydınlar, akademisyenler ve bilim insanları da bulunuyor. Birçok ünlü Uygur Türkü akademisyen, bilim insanı ve aydın toplama kamplarında işkenceye tabii tutuluyor.

ÜNLÜ PROFESÖRÜN VEFAT ETTİĞİ YENİ ÖĞRENİLDİ

Doğu Türkistan'ın Ürümçi şehrinde Çin yönetimince kurulan Radyo Televizyon Üniversitesi Öğretim Görevlisi ünlü Uygur Türkü yazar Prof. Dr. Abdusemet Rozi, 31 Ağustos 2023 tarihinde Çin işkencesi sonucu hayatını kaybetti. Araştırmacı Uygur Türkü Abduveli Ayüp, 15 Ekim 2023 tarihinde sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vefat haberine yeni ulaştıklarını bildirdi.

Resim

20 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Ayrıca Rozi'nin daha önce 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığını dile getiren araştırmacı Ayüp, Rozi'nin 2021 yılında sağlık nedeniyle serbest bırakıldığını, daha sonra Eylül 2022'de tekrar tutuklandığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.