SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin toplama kampı mağduru kadını Fransa’da bile taciz etti!

Çin diasporada yaşayan Uygur Türklerini rahat bırakmıyor. Bir grup Çinli sivil polis, toplama kamplarında türlü işkencelere maruz kaldıktan sonra Fransa'ya gitmek zorunda kalan Gülbahar Celilova'nın evine giderek gözdağı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin toplama kampı mağduru kadını Fransa’da bile taciz etti!

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'daki baskı, soykırım ve asimilasyon politikalarını genişletmekle birlikte yurt dışındaki Uygur Türklerini de hedef almaya devam ediyor.

Daha önce Çin toplama kamplarında türlü işkencelere maruz kalan kamp mağduru Gülbahar Celilova, Fransa’da ikamet ettiği adreste bir grup Çinli sivil polis tarafından tacize uğradı.

"CEKİLOVA’YI FRANSA’DA BİLE RAHAT BIRAKMIYOR!"

Siyah arabalı Çinli sivil polisler, 8 Mayıs 2024 tarihinde Çin toplama kamplarından sağ kurtulan Gülbahar Celilova’yı Fransa’da ikamet ettiği evinin önünde gözdağı vererek taciz etti.

Olayı gündeme taşıyan Avrupa Uygur Enstitüsü Başkanı Dilnur Reyhan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, "Onun kapısını çalıyorlar. Çin kamp mağduru Cekilova’yı Fransa’da bile rahat bırakmıyor!" ifadelerini kullandı.

"BU KADAR ZAYIF OLMAYI NE ZAMAN BIRAKACAĞIZ?”

Öte yandan Avrupa Parlamentosu Milletvekilli Raphael Glucksmann ise söz konusu olaya tepki göstererek, "Bu rejimin topraklarımızda insanlara zulmetmesine nasıl izin verilir? Bu kadar zayıf olmayı ne zaman bırakacağız?” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.