SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin yönetimi, Tatar profesörü işkenceyle öldürdü

Çin hükumeti, Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında binlerce akademisyeni öldürdü. Tatar Profesör Abdulla Abbas, toplama kampında işkenceye maruz kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin yönetimi, Tatar profesörü işkenceyle öldürdü

Çin, Doğu Türkistan'da inşa ettiği yüzlerce devasa toplama kamplarında akademisyenler başta olmak üzere diğer alanlardaki aydın bilim insanlarını öldürmeye devam ediyor. Doğu Türkistan'ın Ürümçi şehrinde Çin güdümündeki Xinjiang Üniversitesinde Tataristan Bilimler Akademisi'nin yabancı bir üyesi olan Prof. Dr. Abdulla Abbas'ın yakın tarihte Çin toplama kampı alındığı bildirildi. Abbas'ın toplama kampında işkence gördükten sonra serbest bırakıldığı ve serbest bırakıldıktan kısa bir müddet sonra hayatını kaybettiği öğrenildi.

9 KİTABIN YAZARI TATAR PROFESÖR ABDULLA ABBAS

Xinjiang Üniversitesinde Tataristan Bilimler Akademisi'nin yabancı bir üyesi, 9 kitap ve 100'ün üzerinde akademik makale kaleme almış bir aydın, Tatar asıllı bilim insanı Prof. Dr. Abdulla Abbas'ın, ayrıca Çin Komünist Partisi Üyesi olduğu biliniyor.

Hakkında henüz ayrıntılı bilgi olmayan Abbas'ın öğrencisi Dünya Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas sosyal medya hesabından, "Üniversitemizin biyoloji bölümünden hocam Abdulla Abbas'ın vefat ettiğini duyunca yıkıldım. ÇKP'nin toplama kamplarındaki tarif edilemez dehşetlere katlandıktan sonra, sonunda serbest bırakıldı ancak aldığı fiziksel ve duygusal yaralara yenik düştü. Uygurların karşı karşıya olduğu zulmünü herkes görmeli ve hayatlarını trajik bir şekilde kaybedenler için adalet talep etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.