SON DAKİKA
Hava Durumu

"DEAŞ, Telafer'de Türkmenleri canlı kalkan olarak kullanıyor"

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Telafer'i operasyonu ile ilgili, "400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"DEAŞ, Telafer'de Türkmenleri canlı kalkan olarak kullanıyor"

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyona ilişkin, "Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan DEAŞ'ın arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor." dedi.



158542



Beyatlı, Irak'ta Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonu hakkında önemli açıklamalarsa bulundu.



Binlerce kişinin Telafer'i terk ettiğini, çatışmalardan kaçanların uzun süreli yolculuk yapmak zorunda kaldığını aktaran Beyatlı, DEAŞ'tan en çok zararı ise Türkmenlerin gördüğünü vurguladı.



158562



"25 bin aile maalesef DEAŞ'ın elinde mahsur"



"Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan DEAŞ'ın arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. Adeta iki ateş arasında kaldı." ifadesini kullanan Aydın Beyatlı, şunları kaydetti:



"Haşdi Şabi ve hükümet güçlerinin kente girerken yaklaşımları endişeye sokmaktadır. DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor. Şu anda 25 bin ailenin maalesef DEAŞ'ın elinde mahsur kaldığı haberini alıyoruz. Bu terör örgütü zavallı, günahsız insanların ölümüne sebep olmaktadır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.