SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan'daki soykırım için farkındalık yarışması başladı

Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Doğu Türkistan'da yaşanmakta olan Uygur Soykırımı'na dikkat çekmek amacıyla "Sen de soykırım için çiz ve paylaş" yarışması başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistan'daki soykırım için farkındalık yarışması başladı

Çin'in 1949 tarihinde işgal ettiği Doğu Türkistan'da hala zulüm ve baskı politikaları devam ediyor. Uygur Türklerinin milli, dini ve kültürel özgürlüklerini giderek kısıtlayan Çin yönetimi; toplu gözaltı, beyin yıkama ve kısırlaştırma gibi ağır insanlık suçları ile 21. yüzyılda soykırıma imza atıyor.

Bu politika ile ilgili New York Times gazetesine sızdırılan son belgeler, Çin lideri Şi Cinping'in 2014 yılında Doğu Türkistan'ı ziyaretinde yerel bölge yetkililerine, "Kesinlikle merhamet göstermeyin" emri verdiğini ispat ediyor.

"SEN DE SOYKIRIM İÇİN ÇİZ VE PAYLAŞ"

Çin liderinin 2014'te Doğu Türkistan ziyareti sonrası temeli atılan ve 2017 yılında faaliyete geçen toplama kampları hala suçsuz insanlarla dolu. Birleşmiş Milletler raporlarına göre 3, Uygur diasporasına göre 8 milyondan fazla Doğu Türkistanlı hala bu kamplarda türlü işkence, baskı ve zulme maruz kalıyor. Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Doğu Türkistan'da yaşanmakta olan Uygur Soykırımı'na dikkat çekmek amacıyla "Sen de soykırım için çiz ve paylaş" yarışması başlattı.

#SOYKIRIMİÇİNÇİZİYORUM

#SoykırımİçinÇiziyorum etiketiyle paylaşarak katılım sağlanacak olan yarışma, 10 Eylül 2023'e kadar devam edecek. Daha sonra seçilen çizimler, eylül ayında gerçekleşecek olan soykırım sergisinde yer alacak. 1. seçilen yarışmacı 5 bin TL, 2. seçilen 3 bin TL ve 3. seçilen 2 bin TL ödül alacak.

 Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliğinden yapılan açıklamada, yarışmacıların bilgi ve soruları için info@udtsb.com mail adresi paylaşıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.