SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan'daki Azerbaycan eksklavlarının kaderi ne olacak?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın eksklavları konusunu gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan'daki Azerbaycan eksklavlarının kaderi ne olacak?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 25 Nisan 2024 tarihinde "COP29 ve Azerbaycan'ın Yeşil Vizyonu" konulu uluslararası forumda yaptığı konuşmada Azerbaycan'ın eksklavları konusunu gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, "Eksklav meselesi daha karmaşık, çünkü bu eksklavlar başka bir ülke tarafından çevrelenen bölgede bulunuyor. Bu nedenle sınırlandırma sürecinde bunların da dikkate alınması gerekir. Eğer Ermeni tarafı bunu şimdi halletmek isterse ikinci aşamada biz hazırız. Daha sonra yapmak isterlerse biz hazırız." açıklamasını yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sınırların belirlenmesi konusunda, "Dört Kazak (Azerbaycan şehri) köyünün sınırlarının derhal belirlenmesinden sonra, her iki tarafın ve her iki sınırlandırma komisyonunun da sonraki adımlar üzerinde anlaşması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyu yalnız bırakmak istemiyoruz. Sınırlandırma sürecinin devam etmesini istiyoruz. Muhtemelen en kolay kısımdan başlamanızı öneririm. Eğer Ermeni tarafı en zor kısmından, örneğin eksklavlardan başlamak istiyorsa, biz buna da hazırız." ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.