SON DAKİKA
Hava Durumu

ITC: Kerkük'teki Ahmet Tahir suikastının arkasında PKK var

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Eski ITC Güvenlik Dairesi Başkanı Ahmet Tahir'e yönelik suikastın arkasında bölücü terör örgütü PKK'nın olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2023 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ITC: Kerkük'teki Ahmet Tahir suikastının arkasında PKK var

Eski Irak Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, 3 Mart 2023 tarihinde Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Irak'ın Kerkük kentinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Eski ITC Güvenlik Dairesi Başkanı Ahmet Tahir'in öldürülmesinin arkasında, bölücü terör örgütü PKK'nın olduğunu ifade etti.

Turan, saldırının planlı olduğunu ve bu yöntemin PKK'ya ait olduğunu belirterek bu suikast olayının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu ve başta PKK olmak üzere, tüm terör örgütlerini lanetlediğini söyledi.

"PKK'NIN SALDIRACAĞINDAN HABERİMİZ VARDI"

Turan, kısa süre önce Irak güvenlik makamlarından kendilerine aktarılan bilgilerde, bölücü terör örgütü PKK'nın Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi binalarına ve yetkililerine yönelik saldırı düzenleyeceği bilgisini aldıklarını kaydetti.

Olaya ilişkin Kerkük polisi ve güvenlik güçlerinden net bir açıklama beklediklerini kaydeden Turan, Kerkük'teki polis ve güvenlik güçlerinden, olayın ciddiyetle araştırılmasını istediklerini belirtti.

AA'nın dün aktardığı habere göre Turan, Irak hükumetinden de üst düzey heyetten oluşan bir inceleme komisyonunu Kerkük'e göndermesi ve soruşturma başlatması talebinde bulunduklarını bildirdi.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ: BÜROLARIMIZIN KORUNMASINI İSTİYORUZ

Irak'ta Türkmenlerin yoğunlukla yaşadıkları bölgeler ve özellikle Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi bürolarına yönelik saldırılar düzenlenebileceği uyarısında bulunan Turan, güvenlik güçlerinden destek beklediğini belirterek "Irak Türkmen Cephesi'nin bürolarının korunmasını istiyoruz." dedi.

Tüm bu saldırı ve suikastlere rağmen Irak'taki Türkmenlerin varlık mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Turan, Türkmenlerin on yıllardır bu tür saldırılara maruz kaldıklarını ancak hiçbir zaman varlıklarını ve haklarını savunmaktan vazgeçmediklerinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.