SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'da Rus propaganda kanalı Sputnik24 kapatıldı

Kazakistan, ülkede Rus propagandası yayan Rus Sputnik24 kanalının yayınlarını durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'da Rus propaganda kanalı Sputnik24 kapatıldı

Kazakistan'da Rus devlet kontrolündeki televizyon kanallarına sıkı denetim getiriliyor. Kazak medya kuruluşu Arbat Media'nın 18 Kasım 2023 tarihli haberine göre; Rus propagandası yürüten Sputnik24 televizyon kanalının yayınlarına Kazakistan hükumeti tarafından engel getirildi.

KAZAKİSTAN'DAN RUS TELEVİZYONLARINA ENGEL

Kazakistan'da Rus televizyon kanallarının izlenmesine olanak sağlayan "Sputnik24" internet sitesi hükümet kararıyla kapatıldı. Kazak yetkililer gerekçe olarak, Rus televizyon kanallarının Kazakistan'da faaliyet gösterme lisansına sahip olmadığını belirtti. Ayrıca bu tür yayın kuruluşlarının engellenmesine ilişkin kararın Haziran 2023 tarihinde imzalandığı bildirildi.

LİSTEDE POPÜLER RUS YAYIN ORGANLARI YER ALIYOR

Listede yer alan Rus menşeli olan kanallar arasında RT, NTV, Ren TV ve diğerleri gibi Rusya tarafından işletilen ya da kontrol edilen popüler yayın organları yer alıyor.

KAZAKİSTAN'DAN UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DESTEK

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev daha önce, Kazakistan'ın işgal altındaki Ukrayna bölgelerini Rus toprağı olarak tanımayacağını açıkça ifade etmişti. Tokayev ayrıca 2023 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile de görüşmüştü. Zelenskıy ise ülkesi için insani yardım sağlayan Kazakistan'a ve Tokayev'e teşekkür etmişti.

MOLDOVA 22 RUS MEDYA SİTESİNE ERİŞİMİ ENGELLEMİŞTİ

Moldova hükumeti, 24 Ekim 2023 tarihinde 22 Rus medya sitesine erişimi engellemiş ve bu sitelerin ülkeye karşı yürütülen "enformasyon savaşının" bir parçası olarak kullanıldığını söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.