SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan, 2023 yılında suç örgütlerine savaş açtı

Kırgızistan, geçen yıl organize suç örgütlerine karşı pek çok başarılı operasyon icra etti. Operasyonların 2024 yılında da süreceği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 21:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, 2023 yılında suç örgütlerine savaş açtı

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, 2 Ocak 2024 tarihinde yapılan resmi törende önemli açıklamalar yaptı. Taşiyev, "2024 yılında organize suç gruplarının geri kalan üyelerini sessizce ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Kırgızistan'da 2023 yılında organize suç örgütlerine yönelik çok sayıda başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Kırgızistan’ın Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, suç örgütleriyle mücadele çalışmalarına bu yıl da devam edeceklerini vurguladı. Operasyonların arkasındaki güç odaklarından birisi olan Taşiyev, ülkede yeni yılda da organize suç örgütlerine karşı operasyonların devam edeceğinin sinyalini verildi.

KIRGIZİSTAN, 2023'TE SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARŞI BAŞARILI OPERASYONLAR YAPTI

Kırgızistan’da örgüt ve mafya liderlerine nefes aldırmayacaklarını vurgulayan Taşiyev, “Yeni yılda güvenlikten sorumlu arkadaşlarımızın çalışma koşullarını ve hayat şartlarını da iyileştireceğiz. Sizin halkımıza sadakatle hizmet edeceğinizden şüphem yoktur. Güvenlik görevlilerimiz, istihbarat çalışanlarımız, askerlerimiz, sınır muhafızlarımız hepsi el ele vererek devletimize ve halkımıza yürekten hizmet edecektir” dedi.

Geçen yıl Kırgızistan’da, organize suç örgütlerine yönelik bağımsızlık döneminin en büyük operasyonları gerçekleştirildi. Aralarında Kamçı Kölbayev’in örgütü başta olmak üzere onlarca organize suç örgütü çökertildi. Liderleri etkisiz hale getirildi veya tutuklandı. Öte yandan, bu suç örgütlerinin toplamda 1 milyar 200 milyon dolar değerindeki malvarlıklarına el konuldu.

KIRGIZİSTAN'IN EN BÜYÜK SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ BİŞKEK'TE ÖLDÜRÜLDÜ

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi tarafından ülkenin en büyük suç örgütü liderine karşı 4 Ekim 2023 tarihinde operason başlatıldı. "Kolya-Kırgız" mahlaslı Kamçibek Kölbayev, Kırgızistan güvenlik güçlerine karşı girdiği çatışmada öldürüldü. 4 Ekim 2023 tarihinde güvenlik güçleri Kolbaev'in Bişkek'teki Ibraimov Caddesi'ndeki Blonder Pub restoranında olduğunu tespit etti ve suç örgütü liderini gözaltına almak üzere harekete geçti. Kölbayev'in Kırgız güvenlik güçlerine direndiği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.