SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan, BAYKAR Teknoloji'den Akıncı ve Aksungur SİHA teslim aldı

Kırgızistan, Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'den Akıncı ve Aksungur SİHA satın aldı. SİHA'ların bulunduğu hava üssünü ziyaret eden Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a Dank Devlet Ödülü'nü takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, BAYKAR Teknoloji'den Akıncı ve Aksungur SİHA teslim aldı

Gökyüzünde sayısız başarılara imza atan, dünya ülkelerinin ilgi odağı Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'nden Türk dünyası ülkelerine bir destek daha geldi. Türkiye, Kırgızistan'a adından çokça söz edilen Aksungur ve Akıncı SiHA gönderdi.

CAPAROV, SİHA'LARIN BULUNDUĞU HAVA ÜSSÜNÜ ZİYARET ETTİ

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ile birlikte 28 Ekim 2023 tarihinde Akıncı ve Aksungur SİHA'nın bulunduğu hava üssünü ziyaret etti. Ziyarette BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü (CEO) Haluk Bayraktar da yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Caparov, hava üssünde bulunan askerlere Türkiye'den tedarik edilen SİHA'ların sınır güvenliği için kullanacakları konusunda güven duyduğunu vurguladı. SİHA'ların sevkiyatının devlet bütçesinden karşılandığını belirten Caparov, son teknoloji SİHA'ların ülke güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Caparov, silahların etkili ve dikkatli kullanılmasına dikkat çekerek, "Her bir askerde Büyük Manas'ın ruhu yaşamalıdır" dedi.

HALUK BAYRAKTAR'A DANK DEVLET ÖDÜLÜ LAYIK GÖRÜLDÜ

Cumhrubaşkanı Caparov, BAYKAR Teknoloji CEO'su Bayraktar'a Kırgızistan Dank Devlet Ödülü'nü takdim etti.

Daha önce Türkiye'den İHA (İnsansız hava aracı) ve SİHA (Silahlı insansız hava aracı) alan Kırgızistan, askerlerini Türkiye'ye eğitime göndermişti.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.