SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, YTB heyetiyle bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27 Mart 2024 tarihinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) heyetini kabul ederek görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, YTB heyetiyle bir araya geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Abdullah Eren başkanlığındaki Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) heyetiyle, 27 Mart 2024 tarihinde KKTC Cumhurbaşkanlığında görüşme gerçekleştirerek heyetin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar görüşmede yaptığı konuşmasında, YTB'nin farklı ülkelerdeki Türklere yönelik yaptığı çalışmaların birleştiriciliğine işaret ederek, dünyanın farklı yerlerinde Türklerle kurulan bağların ve yürütülen çalışmaların değerli olduğunu belirtti.

350 yıl boyunca Osmanlı'nın bir parçası olarak Osmanlı egemenliğinde varlığını sürdürmüş olan Ada'da, Osmanlı döneminden izlerin ve tarihsel bağların gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen Tatar, Ada'da verilen mücadelenin akademik çalışmalarla gün yüzüne çıkartılması ve dünya ile paylaşılmasının siyasi mücadelelerine de büyük katkı yapmakta olduğunu belirtti.

Söz konusu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutlayan Cumhurbaşkanı, Kıbrıs ilahilerin seslendirilmesi ve dijital ortamda yayılmasının büyük bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyerek, bu gibi kültürel ve sanatsal çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kıbrıs Türklüğünün Ada'daki varlığını ve mücadelesini sürdürürken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşlarıyla Kıbrıs Türkünün yanında olduğunu belirten Ersin Tatar, kültürel ve sanatsal alanlardaki dokunuşların, halk bilim sanatının gelecek nesillere taşınmasında önemli role sahip olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türkünün üzerindeki kısıtlamalar ve engellemelere rağmen alanında başarılı insanların dünyada sesini duyurabilmesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, heyete yürütülen çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.