SON DAKİKA
Hava Durumu

Mirziyoyev, Türk Ekoloji Konseyi kurulmasını önerdi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nde Türk Ekoloji Konseyinin kurulmasını önerdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mirziyoyev, Türk Ekoloji Konseyi kurulmasını önerdi

Azerbaycan’ın Şuşa kentinde 6 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’ne katılan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türk dünyasına yarar sağlaycak “Türk Ekoloji Konseyi” kurulmasını önerdi.

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev “Kuruluşumuzun iklim değişikliğinden en çok zarar gören bölgeyi kapsadığını söylemek doğru olur. Mevcut sorunları sistematik olarak ele almak için bakanlar düzeyinde bir Türk Ekoloji Konseyi kurma girişimimizi destekleyeceğinizi umuyorum. Bu yapının merkezini, çevre felaketinden en çok zarar gören bölge olan Aral Denizi bölgesindeki büyük bir şehir olan Nukus'ta konumlandırmak uygun olacaktır.” ifadelerini kullanarak teşkilata önerisini surdu.

İklim konusundaki işbirliğinde Türk dünyasının ilerleme kaydettiğini belirten Mirziyoyev, bu yıl 29.'sunun Bakü’de gerçekleşeceği BM İklim Zirvesi’ne (COP-29) de atıfta bulundu. “Bu yıl Kasım ayında Bakü'de düzenlenecek olan 29. BM İklim Eylem Zirvesi (COP-29), ülkelerimiz için büyük bir tarihi olay olacak. Dünya liderlerinin iklim değişikliği zirvesinin başarılı olmasını içtenlikle diliyorum” ifadelerini kullandı. Mirziyoyev, Özbekistan yönetiminin bu süreçte aktif rol oynamaya ve Bakü yönetimine yardım etmeye hazır olduğunun altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.