SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan’da 1. Türk Dünyası Öğrenciler Tiyatro Festivali düzenlendi

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 21-25 Mayıs 2023 tarihleri arası "1. Türk Dünyası Öğrenciler Tiyatro Festivali" düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan’da 1. Türk Dünyası Öğrenciler Tiyatro Festivali düzenlendi

Özbekistan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) ortaklığında, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünün ev sahipliğinde "1. Türk Dünyası Öğrenciler Tiyatro Festivali" düzenlendi. Festivale, Türk Devletleri Teşkilatına üye devletlerden Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, sanat alanındaki yeteneklerini sergiledi, tiyatro oyunları sahneledi.

"GENÇLERİMİZ BİRLEŞİRSE ÜLKELERİMİZ BİRLEŞİR"

Festivalin kapanışında konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk dünyası gençlerinin ilk kez aynı sahnede birlikte olduğuna dikkat çekerek, "Gençlerimiz birleşirse ülkelerimiz birleşir, kültürlerimiz birleşir" ifadelerini kulandı. Raev, ilki çok başarılı geçen festivalin ikincisini Türkiye'de yapmayı planladıklarını ifade etti.

TÜRK DEVLETLERİNİN GELECEĞİ GENÇLERDE

Özbekistan Kültür ve Turizm Bakanı Azadbek Nazarbekov ise, ülkesinde ilk kez düzenlenen festivale ev sahipliği yapmasından dolayı gururlandıklarını ifade etti. Nazarbekov, bu tür etkinliklerin kardeş ülkelerin sanatı hakkında bilgi sahibi olma ve tecrübe paylaşımına imkan verdiğinin altını çizdi. Nazarbekov ayrıca festivalin, Türk devletlerinin geleceği olan gençlere tarihi bir misyon kazandırdığını belirtti ve etkinliğin her sene düzenlenerek başarılı şekilde devam etmesini diledi.

Kapanış töreninde, en iyi oyuncu öğrenciler, TÜRKSOY ve Özbekistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Festivalin en iyi katılımcılarına TÜRKSOY bursu takdim edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.