SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan'da 15. Taşkent Uluslararası Film Festivali

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te "İpek Yolu'nun İncisi 15. Taşkent Uluslararası Film Festivali" başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2023 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan'da 15. Taşkent Uluslararası Film Festivali

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 50'ye yakın ülkeden 300'den fazla sinema sanatçısının yer aldığı "İpek Yolu'nun İncisi 15. Taşkent Uluslararası Film Festivali" başladı. Festivalin açılışında, Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu başkanlığında çok sayıda sanatçı ve yetkili yer aldı. Açılışını ünlü Fransız sinema sanatçısı Frederic Diefenthal'ın yaptığı festivalde, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev katılımcılara kutlama mesajı gönderdi. Mirziyoyev'in mesajını, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Sosyal Kalkınma Dairesi Başkanı Adil Abdurahmanov okudu.

"BARIŞ, AYDINLANMA VE KALKINMA"

65 yıllık geçmişe ve geleneklere sahip olan Taşkent Uluslararası Film Festivali'nin 2021'de "İpek Yolu'nun İncisi" adı altında uzun bir aradan sonra yeniden canlandırıldığını ifade eden Mirziyoyev, "Barış, aydınlanma ve kalkınma için" sloganıyla düzenlenen festivalin, sinema sanatı için önemli bir platform olacağını kaydetti.

ÖZBEK SİNEMASI 115. YILINI KUTLUYOR

Festivalin, Özbek sinema sanatının 115. yılının kutlandığı günlerde düzenlenmesinin de ayrıca sembolik önem taşıdığına dikkat çeken Mirziyoyev, sinema dünyasında bu film festivaline olan ilginin giderek arttığını ve bunun sevindirici olduğunun altını çizdi.

Çeşitli gösterilerin ve halk oyunlarının sergilendiği açılışta Türk şarkıcı Ayla Çelik şarkı söyledi. Festival filmleri, Taşkent, Semerkant, Buhara ve Hive şehirlerinde izleyicilerle buluşacak.

"TÜRK FİLM GECESİ" DÜZENLENECEK

TRT Avaz'ın aktardığı habere göre Türkiye'den çok sayıda yönetmen ve oyuncunun katıldığı festival kapsamında, son dönemde uluslararası film festivallerinde ödül alan filmlerin gösterileceği "Türk Film Gecesi" düzenlenecek.

Festival, 2 Ekim'de sona erecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.