SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan ortak hidroelektrik santrali

Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan, Türkistan'a elektrik sağlayacak ve bölgenin su ihtiyacını dengeleyecek olan Kırgızistan’daki Kambarata Hidroelektrik Santrali'ni birlikte inşa etmek için anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan ortak hidroelektrik santrali

Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan, Türkistan'a elektrik sağlayacak ve bölgenin su ihtiyacını dengeleyecek olan Kırgızistan’daki Kambarata Hidroelektrik Santrali'ni birlikte inşa etmek için aralarında anlaşma yaptı.

Kazakistan Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, Kazakistan Enerji Bakanı Bolat Akçulakov, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Kırgızistan Enerji Bakanı Talaybek İbrayev ve Özbekistan Enerji Bakanı Curabek Mirzamahmudov ile bir araya geldiği belirtildi.

Bakanların toplantı sonrası Kırgızistan’da Kambarata Hidroelektrik Santrali'nin inşası için yol haritası imzaladığı bildirildi.

TÜRKİSTAN ÜLKELERİNİN ENERJİ VE SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Söz konusu yol haritasında taraflar projenin uygulanmasına yönelik koşullar üzerinde anlaştı ve santralin zamanında faaliyete geçirilmesi için atılacak adımları belirledi. Kırgızistan’ın en büyüğü olacak Kambarata Hidroelektrik Santrali'nin aynı zamanda Türkistan ülkelerine enerji sağlaması ve bölgenin su ihtiyacını dengelemesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.