SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ve Kırgızistan 2024 itibariyle 12 otomobil modelinin üretimine başlayacak

Özbek firması Uzavtosanoat'ın Kırgızistan'da açacağı tesis ile yıllık 30 bin otomobil üretimi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ve Kırgızistan 2024 itibariyle 12 otomobil modelinin üretimine başlayacak

Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, Özbekistan ve Kırgızistan'ın 2024 yılından itibaren 12 otomobil modelinin ortak üretimine başlayacağını açıkladı.

İLK YIL 10 BİN İLERİDE 30 BİN OTOMOBİL ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR

Bakan Amangeldiyev, "Şu anda Altın-Tulpar otomobil montaj fabrikası işletmeye alınmak üzere hazırlanıyor. Bu Uzavtosanoat ile ortak bir proje. Sanırım önümüzdeki yıl tasarlanan kapasitesine ulaşacak. İnşaat ve devreye alma çalışmaları tamamlanıyor" dedi.

Uzavtosanoat, 27 Ocak'ta iki ülke arasında düzenlenen iş forumu sırasında Kırgızistan'da otomobil üretimi düzenlemeyi kabul etti. Şirketin girişimdeki ortağı "DT Teknik" şirketi olacak.

Tesisin ilk faaliyet yılında, büyük ünite montaj yöntemiyle 10 bin otomobil üretilmesi bekleniyor. Gelecekte, üretim 30 bin araca çıkarılacak ve Kırgızistan'daki bazı bileşenlerin yerelleştirilmesiyle küçük birim üretimine genişletilecek.

Çüy bölgesinde otomobil montajı ve üretimi için tesisin inşasına mayıs ayı ortasında başlandı. Kırgızistan Başbakanı Akılbek Caparov projeyi, "her iki ülke için stratejik öneme sahip" şeklinde nitelendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.