SON DAKİKA
Hava Durumu

TDT Eğitim Bakanları, Özbekistan'da toplandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Eğitim Bakanları, üye ülkeler arasında eğitim alanındaki işbirliğini ele almak üzere, Özbekistan’ın Semerkant şehrinde toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TDT Eğitim Bakanları, Özbekistan'da toplandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Eğitim Bakanları, üye ülkeler arasında eğitim alanındaki işbirliğini ele almak  için TDT'nin 7. Eğitim Bakanlar toplantısı için Özbekistan’ın Semerkant şehrinde toplandı. Özbekistan Eğitimi Bakanı Hilola Umarova’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan eğitim bakan ve bakan yardımcıları ile TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.

"TÜRK MEDENİYETİNİN YÜKSELİŞİNDEKİ ANA YÖN HİÇ ŞÜPHESİZ BİLİMDİR"

TDT üyesi ülkeler arasında eğitim alanındaki işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Bakan Umarova, "Türk medeniyetinin yükselişindeki ana yön hiç şüphesiz bilimdir. Bugünkü toplantının, Türk ülkeleri arasında eğitim alanındaki işbirliğini yeni bir boyuta taşıyacağına inanıyorum" ifadeleri kullanıldı.

Genel Sekreter Ömüraliyev toplantının Türk devletleri arasında eğitim alanındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacağını dile getirdi.

"TÜRK ASRI'NI HEP BİRLİKTE İNŞA EDELİM"

Türkiye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ise tarihi ve kültürel birliği olan Türk devletlerinin diğer alanlarda olduğu gibi maarif alanlarında da işbirliği yapması gerektiğini belirterek, "Bugün bizleri bir araya getiren sadece dilimiz, ortak tarihimiz, ortak coğrafyamız ve kültürümüz değil, aynı zamanda müreffeh bir geleceği, Türk Asrı'nı hep birlikte inşa etme arzumuz, irademizdir. Bu çerçevede dost ve kardeş ülkeler arasında eğitimde işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen bu toplantıyı oldukça önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.