SON DAKİKA
Hava Durumu

TFF, Türk dünyasından gelen futbolcuları yabancı statüde saymayacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türk dünyasından gelen futbolcular için önemli bir adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TFF, Türk dünyasından gelen futbolcuları yabancı statüde saymayacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Türk dünyasından gelen futbolcular için kritik bir karar aldı. Alınan karar neticesinde Türkiye Süper Ligi 2023-2024 sezonunda gerçekleşecek müsabakalarda Türk dünyasından gelen futbolcular, yabancı statüsünde sayılmayacak.

TÜRK DÜNYASINDAN FUTBOLCULAR YABANCI STATÜSÜNDE SAYILMAYACAK

Azerbaycan basını, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yönde karar aldığını ifade ederken, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan gelen futbolcuların, Türk kulüplerinde yabancı oyuncu olarak kabul edilmeyeceğini açıkladı.

TFF, KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Futbol Federasyonu, "Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler" açıklamasında bulundu.

AZERBAYCANLILAR TÜRKİYE MİLLİ TAKIMINDA DA OYNAYABİLİR

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Azerbaycan Türkü futbolcuların Türkiye milli takımında oynama ihtimali olduğuna işaret ederek, Azeri kardeşlerimizin Türkiye liglerinde oynamasını çok arzularız. Devletlerimiz arasında anlaşma olursa belki Azerbaycanlı kardeşlerimizi Türk Milli Takımı’nda da oynatırız, Türkiye’de de yabancı statüsünde olmayıp Türk oyuncular gibi oynatabiliriz” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.