SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan Moğolistan’daki Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsüne destek

TİKA, Moğolistan’da bulunan UNESCO Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsüne biyoarkeolojik laboratuvar kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan Moğolistan’daki Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsüne destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Moğolistan'da UNESCO bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsüne biyoarkeolojik laboratuvar kuruldu.

Moğolistan’ın başkenti Ulanbator'da kurulan biyoarkeolojik laboratuvar TİKA’nın desteğiyle onarıldı ve laboratuvar kütüphanesine kitap rafları, toplantı masaları, akıllı tahtanın yanı sıra osteometrik tablo, yayma kumpas, kayar kaliper, mandibulometre gibi laboratuvar ekipmanları temin edildi.

Böylece biyoarkeolojik laboratuvar bünyesinde sosyo-antropoloji alanında araştırmaların yapılması için uygun ortam oluşturulmuş oldu.

ENSTİTÜ BAŞKANINDAN TİKA’YA TEŞEKKÜR

Uluslararası Göçebe Medeniyetler Çalışması Enstitüsü Başkanı Mönhtuul Çuluunbaatar, "Enstitümüzce, üye ülkeler Endonezya, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’ye ayrı ayrı destek taleplerimiz iletilmişti. Türkiye’nin resmi kuruluşu TİKA bize destek verdi. Enstitümüzün faaliyetlerine büyük destekte bulunan Türkiye’ye, Türk halkına ve TİKA’ya teşekkür ederim." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.