SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi Şubat 2024 sayısı çıktı!

Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi'nin 445. sayısı yayımladı. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından çıkarılan derginin 2024 Şubat sayısında Kazan Tatar Tarihçi Roza Kurban da Kırım Tatar aydını Muharrem Feyzi Togay'ı anlattığı yazısıyla yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi Şubat 2024 sayısı çıktı!

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından çıkarılan Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi'nin Şubat 2024 sayısı yayımlandı. Derginin 445. sayısında çok sayıda yazar ve tarihçi, önemli konuları ele aldığı yazılarıyla yer aldı. 

TÜRK DÜNYASI TARİH KÜLTÜR DERGİSİ 2024 ŞUBAT SAYISI

Dergide sırasıyla; Kazan Tatar Tarihçi Roza Kurban, "Muharrem Feyzi Togay ve Türk Amacı Dergisi", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Eray Biber "Lozan’da Batı Trakya Türkleri Meselesi", Tarihçi, yazar Prof. Dr. Ahmet Taşağıl "Türklerin Altın Beşiği Altaylar", İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Yıldırım "Tarım Havzasındaki Kaya Resimleri Hakkında", Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nahide Şimşir "II. Dünya Savaşı’nda Yedek Subay Bir Doktorun Hatıraları Işığında Orduda Uyuz Salgını ve Mücadelesi", İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Yılmaz "Cumhuriyetin 100. Yılında Devrimcilik ve Atatürkçülük", İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ersin Diko "Şehrin Sembolü Üsküp Saat Kulesi", Yazar Dilgam Ahmad "Mehmet Emin Resulzade’nin Ankara Hayatı-1", Dr. Yasin Cemal Galata "Peyami Safa ve Kıbrıs", Türkolog Arif Acaloğlu "Gürcistan’daki Berzenler Üzerine", Yazar Prof. Dr. Sebahattin Şimşir "Tanıdığım Diplomat ve Tarihçi Bilal N. Şimşir", Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Yüce"Cevahirhanım Mammedova Azerbaycan’da Eski Düğün Adetleri", Türkolog ve Azerbaycan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Minehanım Nuriyeva Tekleli "Vatan Sınırları Dışındaki Ellerimiz Güzellikler Diyarı Göyçe" yazılarıyla yer alıyor. 

"OKUMANIZI, OKUTMANIZI, DERGİLERİMİZİN YAŞAMASINA KATKIDA BULUNMANIZ GEREKTİĞİNİ HATIRLATMAK İSTİYORUZ"

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan bu sayının duyurusunu, "Her zaman olduğu gibi, sizlerle var olduğumuzun bilincinde olarak, okumanızı, okutmanızı, dergilerimizin yaşamasına katkıda bulunmanız gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Tanrı Türk’ü Korusun!" ifadeleriyle yaptı. 

KAZAN TATAR TARİHÇİ, KIRIM TATAR AYDINI ANLATTI

Derginin içinde Kazan Tatar Tarihçi Roza Kurban, Kırım Tatar aydını Muharrem Feyzi Togay'ın hayatını, Türkoloji çalışmalarını ve Türk Amacı Dergisini anlattı. Geniş bir anlatıma yer veren yazar, çevirmen, tarihçi Kurban yazısına; "Muharrem Feyzi Togay’ın yazıları, gerçekleştirdiği faaliyetlerle o günlerin gençlerine Türk birliği fikrini aşılamış, Türklüğü yükseltmiştir. O günün gençleri bugünün ihtiyar delikanlıları genç nesillere, Türkçülük bilincini kazandırmıştır. Muharrem Feyzi Togay ve diğer birçok Türkçünün yükselttiği Turancılık bayrağı bugün de dalgalanmakta, gelecekte de dalgalanamaya devam edecektir" ifadeleriyle son verdi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Yayınlarından çıkan dergi, internet sayfasından satışa sunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.