SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY, 2025 yılını Türk sanat müziğinin üstadı Münir Nurettin Selçuk'a ithaf etti

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden bestekar, eğitmen ve koro şefi Münir Nurettin Selçuk'u hafızalarda yaşatmaya devam etmek için 2025 yılını "Münir Nurettin Selçuk Yılı" olarak ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY, 2025 yılını Türk sanat müziğinin üstadı Münir Nurettin Selçuk'a ithaf etti

TÜRKSOY, Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden bestekar, eğitmen, koro şefi ve eserleriyle Türk müziğinde çığır açan Münir Nurettin Selçuk'u hafızalarda yaşatmaya devam etmek için 2025 yılını, "Münir Nurettin Selçuk Yılı" olarak ilan etti.

TÜRK MÜZİĞİNİN ÜSTADI MÜNİR NURETTİN SELÇUK

TÜRKSOY'dan 14 Ekim 2023 tarihinde yapılan açıklamada, "TÜRKSOY Daimî Konseyi 40. Dönem Toplantısı'nda alınan karar ile TÜRKSOY Anma Yılları kapsamında 2025 yılı Münir Nurettin Selçuk Yılı olarak ilan edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Resim

TÜRK MÜZİĞİNİN EKOL İSMİ OLDU

Münir Nurettin Selçuk, Cumhuriyet'in ilanından sonra Ulu Önder Atatürk'ün maiyetinde de çalıştı. İnce saz heyetine dahil oldu. Pek çok şairin şiirlerini de müzik dünyasına kazandırdı.Sanatçının, 1930 yılında verdiği ilk solo konser, Türk musikisi tarihinde bir dönüm noktası oldu. İlk defa frak giyilerek, farklı bir üslupla ve mikrofonsuz gerçekleşen performans, yeni bir ekol olarak kabul edildi.

Selçuk, İstanbul Radyosu'nda da önemli görevler yürüttü. Sanatçı 27 Nisan 1980 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini yumdu. 

Türk sanat müziğinin üstadı: Münir Nurettin Selçuk

SANATÇININ BAZI BESTELERİ ŞÖYLE

"Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın", "Kalamış", "Aziz İstanbul", "Söyle Sevgili", "Gül Yüzünde Göreli Zülf-i Semen-say Gönül", "Safa-yı Metle Parıldasın Camımız", "Hülyama Doğan Son Güneşim", "Son Hevesimde", "Varalım Kuy-ı Dilaraya Gönül Hu Diyerek", "Bir Söz Dedi Canan ki Keramet Var İçinde", "Rindlerin Akşamı", "Ne Doğan Güne Hükmüm Geçer Ne Halden Anlayan Bulunur", "Endülüs’te Raks", "Sessiz Gemi", "Rindlerin Ölümü", "Sen Şarkı Söylediğin Zaman", "Dumanlı Başları Göklere Ermiş", "Yedi Renk Üstüne Hareli Dağlar". 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.