SON DAKİKA
Hava Durumu

ASTEM Vakfı, Karadağ Taarruz Tugayı’na araç desteği verdi

ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde hayata geçirilen “Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde 5 kamyonet, Kırım’ı işgalden kurtarmak için kurulan Karadağ Taarruz Tugayı'na teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ASTEM Vakfı, Karadağ Taarruz Tugayı’na araç desteği verdi

Polonya'da, Bayraktar TB2 SİHA satın almak için toplanan paraların bir kısmı, ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde “500 Yardım Kiti” ve “Zafer için 100 Araç” projelerini hayata geçirmek için kullanılıyor. ASTEM Vakfı “Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde, Ukrayna’ya getirilen 14 kamyonet cephede görev yapan Ukrayna birliklerine ulaştırıldı. Araçlardan 5’i Kırım’ı işgalden kurtarmak için kurulan Karadağ Taarruz Tugayı'na teslim edildi.

ASTEM Vakfı ve Kırım Milli Varlık Vakfı, “Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde satın alınan araçlarI Ukrayna birliklerine ulaştırmaya devam ediyor. 14 Haziran’da Kıyiv’den yola çıkan 14 araç dün Zaporijjya’ya ulaştı.

ARAÇLAR YARALILARIN TAHLİYESİ İÇİN KULLANILIYOR

Kırım Haber Ajansına açıklama yapan ASTEM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Snaver Seythalil, “Ukrayna’ya getirilen 14 yeni kamyonet ASTEM Vakfı ve Kırım Milli Varlık Vakfı aracılığıyla uygulanan ‘Zafer için 100 Araç’ projesi çerçevesinde askerlere teslim edilecek. Araçların bir kısmı Karadağ Tugayı'na verilecek. Diğer araçlar da farklı birliklere ulaştırılacak. ‘Zafer için 100 Araç’ projesi Polonya'da başlatılan ‘Ukrayna için Bayraktar’ projesi sayesinde ortaya çıktı. Baykar Teknoloji Polonya’ya SİHA’yı ücretsiz verme kararı aldı, toplanan paraların ise insani yardım için bağışlanmasını istedi. Böylece ‘500 Yardım Kiti’ ve ‘Zafer için 100 Araç’ projeleri ortaya çıktı. Gönderdiğimiz araçlar yaralanan asker ve sivillerin tahliyesi için kullanılıyor.” dedi.

“BU ARAÇLARI EN YAKIN ZAMANDA KIRIM YOLLARINDA GÖRECEĞİZ”

Karadağ Tugayı'nın sloganının, “Bayrağımızı Kırım üzerinde dalgalandıralım” olduğunu hatırlatan Karadağ Tugayı Komutan Yardımcısı, "Bugün Kırım Tatar dostlarımız bize destek getirdi. Bu gelecekteki ortak zaferimize büyük bir katkı. Bugün bize teslim edilen araçlar Zaporijjya yönünde kullanılacak. En yakın zamanda Kırım yollarında da onları görebileceğimizi düşünüyorum. Tugayımızın hedefi en kısa zamanda Kırım üzerinde Ukrayna bayrağının dalgalanmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

“YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

“Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde Karadağ Tugayı'na ilk kez araç desteğinde bulunduklarını belirten Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, “Bugün, ilk kez Karadağ Tugayı’na araçları teslim ediyoruz. Biz Kırımlılar için bu çok sembolik bir adım. Bu araçları kısa bir süre sonra Kırım yollarında giderken görmeyi hayal ediyoruz. Karadağ Tugayı ile devamlı iletişim halindeyiz. Birkaç kere farklı yardımlarda bulunduk ve destek vermeyi sürdüreceğiz"  ifadelerini kullandı.

“Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde bu sene ambulanslar dahil 56 araç yardımı yapıldı. ASTEM Vakfı daha 25 ambulans ayrıca diğer tip araçları ihtiyaç olan yerlere ulaştırmayı planlıyor.

BAYKAR TEKNOLOJİ, TOPLANAN PARANIN İNSANİ YARDIMA GÖNDERİLMESİNİ İSTEDİ

Polonya’da, Temmuz 2022'de Ukrayna ordusuna bağışlanmak üzere Bayraktar TB2 SİHA satın almak için başlatılan “Ukrayna’ya Bayraktar Satın Alalım” adlı kampanya çerçevesinde yaklaşık 5 milyon dolar toplanmıştı. Daha sonra Baykar Teknoloji tarafından yapılan açıklamada, Polonyalıların topladığı yardımların, Ukrayna'daki yardım kuruluşlarına yönlendirilmesi teklif edilerek bu ülkeye ücretsiz "Bayraktar TB2" insansız hava aracı sağlanacağı ifade edilmişti.

ASTEM VAKFINDAN İKİ ÖNEMLİ İNSANİ YARDIM PROJESİ

ASTEM Vakfı daha önce, Polonya'da Bayraktar TB2 SİHA satın almak için toplanan paraların bir kısmının, ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde hayata geçirilen “500 Yardım Kiti” ve “Zafer için 100 Araç” projeleri için kullanıldığını açıklamıştı. Projeler konusunda vakıf şu açıklamada bulunmuştu:

“500 Yardım Kiti” Projesi

İç sığınmacılara yönelik bu kitler içinde; çocuk ve yetişkinler için sıcak giysi setleri, battaniyeler, radyo (pilli), termal uyku tulumları, LED kamp lambaları, ilk yardım çantaları, taşınabilir elektrik santralleri (300 W)/jeneratörler (2 kW), portatif gaz brülörleri yer alacak.

“Zafer için 100 Araç” Projesi

Bu araçlar, insani yardım dağıtımında, sivillerin çatışma bölgelerinden, yaralıların hastanelere tahliye edilmesinde ve bölgesel savunma kuvvetlerine destek vermek için kullanılacak. Satın alınan araçlar arasında; kamyonet, SUV, minibüs ve en az 25 ambulans yer alacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.