SON DAKİKA
Hava Durumu

ASTEM Vakfından, Mıkolayiv ve Herson bölgelerine araç desteği

ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde hayata geçirilen “Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde 2 ambulans aracı ve 4 SUV aracı Mıkolayiv ve Herson bölgelerine ulaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ASTEM Vakfından, Mıkolayiv ve Herson bölgelerine araç desteği

ASTEM Vakfı ve Kırım Milli Varlık Vakfı, “Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde satın alınan araçları, ihtiyaç duyulan Ukrayna bölgelerine ulaştırmaya devam ediyor. Proje çerçevesinde 2 ambulans aracı ve 4 SUV aracı, Mıkolayiv ve Herson bölgelerine ulaştırıldı.

ASTEM Vakfı ve Kırım Milli Varlık Vakfı temsilcileri “Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde satın alınan 2 ambulans aracını, Mıkolayiv bölgesindeki Snigurivka yerleşim yerindeki sağlık kurumlarına teslim etti. Araçları teslim alan yetkililer arasında yer alan Mıkolayiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkan Yardımcısı Yuriy Granaturov, “Güvenilir bir ortağımız Astem Vakfı yaklaşık bir yıldır cephe hattına yakın bölgelere yardım sağlayarak bize destek veriyor. Birlikte zafere doğru ilerliyoruz!” dedi.

HERSON İÇİN 4 ARAÇ

Bunun dışında ASTEM Vakfı ve Kırım Milli Varlık Vakfı, insanları kurtarma ve Rus işgalinin sonuçlarını tasfiye etme görevlerinde kullanılmak üzere Herson Acil Durum Servisine 4 SUV aracı devretti.

Kırım Haber Ajansına konuşan Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Herson Bölgesi Askeri idaresi Başkanı Oleksandr Prokudin’in kurtarma çalışmaları yürütmek için SUV araçlarına ihtiyaç duyulduğunu bildirerek böyle bir yardım isteğinde bulunduğunu anlattı. Mambetov, “Proje çerçevesinde yaklaşık 60 araç teslim ettik. 30 kamyonet, 30 cip ve 4 minibüs.” diye aktardı.

Ukrayna güneyindeki cephe hattında bulunan Mıkolayiv ve Herson bölgelerine 10’dan fazla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Mambetov, “Haftada bir veya iki defa bu bölgeleri ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bu bölgelerden Kırım’a giden yol geçtiği için onlar bizim çok önemli ve onlara hep dikkat ediyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.