SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonu, Ukrayna'nın reform planına destek verecek

Avrupa Komisyonu, Ukrayna hükûmeti tarafından önerilen 50 milyar avroluk mali yardım paketine onay verdi. Bu kapsamda Komisyon, 4 yıl boyunca Ukrayna'nın yeniden inşasına destek olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu, Ukrayna'nın reform planına destek verecek

Avrupa Komisyonu, işgalci Rus saldırılarına karşı direniş gösteren Ukrayna'ya bir kez daha mali destek verdi. Komisyon, Ukrayna hükûmeti tarafından önerilen Ukrayna Mali Yardım Mekanizması'na yeşil ışık yaktı. 

AVRUPA KOMİSYONU UKRAYNA İÇİN 50 MİLYAR AVROLUK YARDIM REFORMUNA INAY VERDİ

Bu kapsamda Komisyon, 2024-2027 yılları arasında 50 milyar Avro makro-mali yardım reform planına onay verdi. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Ülkenin orta ve uzun vadede büyüme potansiyelini artırmak için sürdürülebilir ekonomik büyümeyi artırabilecek ve yatırımları çekebilecek temel reformları ve yatırımları belirleyerek Ukrayna'nın hedeflerini etkili bir şekilde ele aldık" ifadelerine yer verildi.

Ukrayna'nın yeniden inşasına destek olan Avrupa Komisyonu, tüm üye ülkelerin reform planına onay vermesini bekliyor. Avrupa Komisyonu, düzenli ödeme öncesinde 1,89 milyar Avro ödeme yapabilecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.