SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketi

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, 23 Nisan 2024 tarihinde Polonya'ya yapacağı ziyaret sırasında Ukrayna'ya şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketini açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketi

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, 23 Nisan 2024 tarihinde Polonya'ya yapacağı ziyaret sırasında Ukrayna'ya şimdiye kadarki en büyük askeri yardım paketini açıklayacak. Yardım paketi içinde uzun menzilli Storm Shadow füzeler, mühimmat ve zırhlı araçlar yer alıyor.

Birleşik Krallık hükûmetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Rusya, tüm Avrupa'nın güvenliğini ve istikrarını riske atarak barbar işgalini sürdürürken Ukrayna varoluşsal bir tehditle karşı karşıyadır. Bugün açıklanan 500 milyon pound tutarındaki ek fon, bu mali yılda Ukrayna'ya Birleşik Krallık'tan yapılan 3 milyar pound tutarındaki askeri yardıma ulaşıyor; bütçe acil olarak ihtiyaç duyulan mühimmat, hava savunma, insansız hava araçları ve mühendislik desteğinin hızlı bir şekilde sağlanması için kullanılacak."

BİRLEŞİK KRALLIK'TAN UKRAYNA'YA REKOR YARDIM

Sunak, 500 milyon pound değerinde ek askeri fon ve Birleşik Krallık tarihinde şimdiye kadarki en büyük hayati ekipman teslimatı da dahil olmak üzere Ukrayna'ya askeri destekte büyük bir artış olacağını açıklayacak. Sunak, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüşecek. Liderler Varşova'da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Avrupa'nın güvenliği ve Ukrayna'ya verilen destek konusunda temaslarda bulunacak. Sunak daha sonra Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşmek üzere Berlin'e gidecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.